Σούγκα: «Θα διοργανώσουμε με ασφάλεια τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Gazzetta team
Σούγκα: «Θα διοργανώσουμε με ασφάλεια τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά.

Αποφασισμένος να προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο στο διάστημα 23/7-8/8 δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γισοχόντε Σούγκα.

Παρά τα σενάρια και τις προτροπές των ειδικών για νέα αναβολή λόγω του covid-19 ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο ξεκαθάρισε:«Εξέφρασα στον πρόεδρο την αποφασιστικότητά μου να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι. Η διοργάνωση αποτελεί σύμβολο παγκόσμιας ενότητας».

Από την άλλη ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι η χώρα του είναι "δίπλα" στην Ιαπωνία. Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo στην Ιαπωνία ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ θα επισκεφτεί την χώρα τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα έχει συναντήσεις με την κυβέρνηση και την επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και θα είναι παρών στην Λαμπαδηδρομία που θα διεξαχθεί στη Χιροσίμα στις 17 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόκιο 2020: Οι επιστήμονες ζητούν αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Τόκιο 2020: Η ελληνική παρουσία 100 ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα