ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία (vid)

Gazzetta team
ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία (vid)

bet365

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σπάθης ανδρών στην ξιφασκία.

Μετά από το χρυσό μετάλλιο του Βαγγέλη Καλομοίρη και τα χάλκινα των Δημήτρη Καφαταρίδη και Παναγιώτη Κοντοειδή η ΑΕΚ την Κυριακή κατέκτησε και την 1η θέση στην σπάθη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Η “Ένωση” προκρίθηκε στους “4” άνευ αγώνος, όπου αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Βριλησσίων. Εκεί επικράτησε με 45-36 και “σφράγισε” το εισιτήριο για τον τελικό όπου αντιμετώπισε τον ΑΟ Περσέα που άφησε εκτός συνέχειας τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα. Η ΑΕΚ έφτασε στην τελική επικράτηση με 45-43 και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Μετά το τέλος των αγώνων ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου δήλωσε: “Η ΑΕΚ κατέκτησε άλλον έναν τίτλο, άλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος Ξιφασκίας Ανδρών. Πρόκειται για τον 10ο τίτλο σε επίπεδο Ανδρών-Γυναικών στο άθλημα, με την κυριαρχία μας να εδραιώνεται, χωρίς να σημαίνει ότι έχει κορεστεί η επιθυμία μας για τρόπαια. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους συντελεστές. Με την ευχή να πανηγυρίσουμε ακόμα περισσότερα κύπελλα στη συνέχεια“.

Ο προπονητής Θανάσης Δελενίκας, σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: “Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί για μια ακόμα φορά δείξανε το επίπεδο τους σε μία διοργάνωση με έντονα φορτισμένο κλίμα, αλλά δεν έκαναν πίσω καμία στιγμή. Δείξανε πυγμή και πίστη στον εαυτό τους και στην ομάδα και τα κατάφεραν για μια ακόμα φορά. Δεν εφησυχάζουμε σε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν άλλη μια νίκη, άλλη μία κούπα, μέχρι την επόμενη“.

Την ομάδα της ΑΕΚ αποτέλούν οι: Δημήτρης Καφαταρίδης, Παναγιώτης Κοντοειδής, Βαγγέλης Καλομοίρης, Λουκάς Κοσενάκης, Απόστολος Βιδάλης, Μιχάλης Αληφραγκής, Σταύρος Αληφραγκής.

 

Τελευταία Νέα