Ντουντουνάκη στο gazzetta.gr: «Φανταστική αρχή θέλω ρεκόρ στο Τόκιο» (vids)

Ντουντουνάκη στο gazzetta.gr: «Φανταστική αρχή θέλω ρεκόρ στο Τόκιο» (vids)

bet365

Η Άννα Ντουντουνάκη η οποία έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης μιλάει στο gazzetta.gr.

Δεν έχουν κοπάσει ακόμη τα πανηγύρια στη Βουδαπέστη.

Η Ελλάδα γιορτάζει το πρώτο της χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που "φιλοξενεί" η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και η Άννα Ντουντουνάκη έχει γράψει ιστορία.

Η Νέρι Νιαγκουάρα είχε ανέβει 3 φορές στο βάθρο αλλα στο 3ο σκαλί αλλά η Άννα Ντουντουνάκη στην 3η της συμμετοχή στη διοργάνωση κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο μετά από έναν φανταστικό τελικό στα 100μ πεταλούδα!

Η 25χρονη από τα Χανιά της Κρήτης μίλησε στο gazzetta.gr για την μεγάλη της επιτυχία αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν...

«Δεν το έχω πιστέψει ακόμη»

Όταν μιλάς μ' αυτό το κορίτσι σου βγάζει πάντα μια αθωότητα και μια σιγουριά μαζί. Πάντα προσέχει τα λόγια της. Δεν λέει πολλά αλλά "μιλάει" στο νερό. «Δεν μπορώ να το πιστέψω.Ήταν η δικαίωση των κόπων μου. Χάρηκα που είναι εδώ και ο προπονητής μου ο Τάσος Καράμπελας για να δει από κοντά αυτό το μετάλλιο», μας λέει αρχικά η Άννα Ντουντουνάκη.

Στα πρώτα 50μ μέτρα έδωσε τη μάχη της αλλά "φούλαρε" στη συνέχεια. Είχε ήδη δυο κούρσες αλλά στον τελικό έκανε την καλύτερη: «Δεν είχα πάει όσο θα ήθελα στις δυο κούρσες. Καλύτερα. Έβγαλα τον μεγάλο χρόνο στον τελικό. Αυτό δεν έχει σημασία; Ο τελικός. Ίσως να ήταν καλό που δεν πήγα τέλεια στον ημιτελικό. Στον τελικό μετά από το 1ο 50αρι είδα ότι ήμουν καλά και ανέβηκα. Δεν είχα καλό τερματισμό αλλά δεν πειράζει πραγματικά».

«Θα ήμουν ευχαριστημένη και με το χάλκινο»

Μετά από τα 3 χάλκινα της Νιαγκουάρα ήρθε το χρυσό από την Ντουντουνάκη. Η Άννα δεν είχε κοιτάξει την ιστορία αλλά ήθελε να την γράψει: «Δεν το θυμόμουν αυτό. Δεν το είχα σκεφτεί. Θα ήμουν ευχαριστημένη και με το χάλκινο μετάλλιο. Περίμενα και ήθελα να κάνω καλό χρόνο αλλά όχι ότι θα πάρω το χρυσό».

Η Άννα αφιέρωσε το μετάλλιο στον προπονητή της Τάσο Καράμπελα, στους γονείς της αλλά και στον γυμναστή της Λάζαρο Αβίντογλου. «Τους ευχαριστώ όλους που με στηρίζουν. Τον προπονητή μου που αγωνιά μαζί μου. Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια», μας λέει η Άννα.

«Καλή αρχή ελπίζω ρεκόρ στο Τόκιο»

Μετά από τον θρίαμβο στη Βουδαπέστη το μυαλό όλων πάει στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος; «Να είμαστε καλά πάνω απ' όλα. Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω ρεκόρ και να κυνηγήσω αυτό που μπορώ.

Έχουμε πει ότι θα τα δώσουμε όλα το 2021. Έγινε μια πολύ καλή αρχή στη Βουδαπέστη ελπίζω για κάτι καλό στο Τόκιο. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», σημειώνει η Άννα Ντουντουνάκη.

«Γούρι η ... φούσκα»

Στη Βουδαπέστη όλοι οι κολυμβητές είναι σε "φούσκα" λόγω covid-19. «Δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Είναι το 2ο Ευρωπαϊκό που δεν βγαίνω έξω και έχω πάρει δυο μετάλλια. Στη Γλασκόβη δεν ήμασταν σε φούσκα λόγω covid-19 αλλά δεν είχα βγει έξω. Γούρι», υπογραμμίζει η Κρητικά κολυμβήτρια.

Θυμίζουμε ότι είχε κατακτήσει το χάλκινο στα 100μ πεταλούδα το 2019 αλλά στο Ευρωπαϊκό 25αρας.

Όσο αφορά τους εορτασμούς δεν σταματάει να χτυπάει το τηλέφωνο της και θα γιορτάσει το μετάλλιο με όλα τα μέλη της αποστολής το βράδυ στο φαγητό. Τι έχει το μενού; «Μάλλον μακαρόνια με κοτόπουλο. Καλό είναι το φαγητό εδώ», λέει.

Ίσως θα έπρεπε να αναβαθμιστεί το μενού για να γιορταστεί η η επιτυχία αλλά είναι και η "φούσκα" στη μέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ πεταλούδα η Ντουντουνάκη! (vid)

Βουδαπέστη 2021: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ντουντουνάκη (vid)

 

Τελευταία Νέα