Οικονόμου: «Αν δεν επιβιώσουν τα σωματεία δεν θα έχουμε επιτυχίες»

Gazzetta team
Οικονόμου: «Αν δεν επιβιώσουν τα σωματεία δεν θα έχουμε επιτυχίες»

bet365

Να πέσει το βάρος στα σωματεία, καθώς αν αυτά δεν θα επιβιώσουν δεν θα υπάρξουν επιτυχίες τόνισε ο προπονητής κολύμβησης, Άκης Οικονόμου.

Όλοι γνωρίζουν ότι η επόμενη ημέρα στο χώρο της ελληνικής κλασικής κολύμβησης θα είναι δύσκολη. Η μία μετά την άλλη οι κορυφαίες διοργανώσεις σε επίπεδο ηλικιακών κατηγοριών και ανδρών - γυναικών μετατίθενται ή ματαιώνονται. Οι στόχοι αλλάζουν. Πλήττεται ο σωματειακός αθλητισμός και πληγώνονται τα όνειρα των επιλέκτων κολυμβητών και κολυμβητριών.

Ο Άκης Οικονόμου προπονεί δυο φερέλπιδες κολυμβητές, τον Δανιήλ Γιουρτζίδη και τον Παναγιώτη Βλαχογιαννάκο. Δυο παιδιά που έτρεφαν ελπίδες διάκρισης στο Ευρωπαϊκό του Αμπερντίν που δεν θα γίνει ποτέ.

«Οι δύο αθλητές που προπονώ, συγκεκριμένα για τις μικτές, είχαν στόχο την διάκριση και ακόμα και την κατακτηση ενός μεταλλίου. Είχαν επενδύσει όλη τη χρονιά στις προπονήσεις ενώ ήταν στην Γ’ Λυκείου. Θέλω να ελπίζω ότι ίσως βρεθεί μια λύση για αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση».

Ο Μίλτος Κανελλόπουλος ξεκινά σε λίγες ημέρες τις προπονήσεις με δύο αθλητές που βρίσκονται ανάμεσα στους επίλεκτους, τον Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη και την Ιωάννα Σαχά. Ο πολύπειρος προπονητής αναφέρεται στην επόμενη μέρα της κολύμβησης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφερόμενος στην αναγκαιότητα στήριξης του σωματειακού αθλητισμού.

«Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να σκύψει το κεφάλι πάνω από το παραγωγικότερο κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού, το σωματείο. Εάν τα σωματεία δεν επιβιώσουν, πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε αθλητικές επιτυχίες» τονίζει ο κύριος Κανελλόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο προπονητής Μίλτος Χαλκιάς, που είναι δίπλα στον Γιώργο Ασπουγαλή, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο της ελληνικής κλασικής κολύμβησης.

«Θα πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα πριν έρθει αυτή...Θα πρέπει να στηρίξουμε τους επίλεκτους κολυμβητές αλλά και τον σωματειακό αθλητισμό που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία».

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που επρόκειτο να γίνει στο Αμπερντίν της Σκωτίας, αρκετές ελπίδες διάκρισης και διεκδίκησης ενός μεταλλίου είχε η Γεωργία Δαμασιώτη. Ο προπονητής της, ο Γιώργος Δαμασιώτης εκφράζεται για αυτήν την απώλεια, αλλά είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα της πρωταθλήτριάς του.

«Δυστυχώς αυτό δεν θα το δούμε, αλλά χωρίς να χάνουμε την αισιοδοξία μας, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα μελετήσουμε τα δεδομένα και θα θέσουμε νέους στόχους».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED