Nέα Πρωθιέρεια η Κατερίνα Λέχου

Gazzetta team
Nέα Πρωθιέρεια η Κατερίνα Λέχου

bet365

Την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 11:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Nanjing 2014», με νέα Πρωθιέρεια την Κατερίνα Λέχου.

Την Τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ Ζακ Ρογκ.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην έδρα της ΕΟΕ για την εκδήλωση, είναι η τρίτη φορά που ανάβει η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων: «Είχαν προηγηθεί οι Τελετές για τη διοργάνωση του 2010 στη Σιγκαπούρη και του 2012 για τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση που απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες από 15 ως 18 ετών και αποτέλεσε έμπνευση του προηγούμενου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρα Ζακ Ρογκ, ο οποίος μάλιστα μας κάνει τη μεγάλη τιμή να είναι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την Τετάρτη την Τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσει τους νέους όλου τους κόσμου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγκαλιάσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, τον σεβασμό. Στη συνέχεια οι νέοι που θα βιώσουν αυτή την μοναδική εμπειρία, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπισμού στις χώρες τους, αποτελώντας πρότυπο για όλα τα παιδιά.

Η Ελλάδα, όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και τώρα στο Nanjing θα δώσει το παρών με τη δική της αποστολή, συνεχίζοντας την παράδοση της αδιάλειπτης παρουσίας σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση της νέας Πρωθιέρειας, της ηθοποιού Κατερίνας Λέχου, ενώ Χορογράφος θα είναι για μία ακόμα φορά η Άρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.

Η κυρία Λέχου δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση για το καινούργιο μου ταξίδι, ένας ρόλος ζωής που αναπάντεχα συνάντησα. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα τρελή χαρά για το γεγονός ότι θα γινόμουν η Πρωθιέρεια, σαν μικρό παιδί που άνοιγε το πρώτο του δώρο. Θέλω να πω ότι εάν υπάρχει ελπίδα στο τέλμα που βρίσκεται η εποχή μας, είναι όσα πρεσβεύει ο Ολυμπισμός κι αν καταφέρω κι εγώ να προσθέσω έναν μικρό κόκκο, τότε θα είμαι πολύ ικανοποιημένη».

Η Κατερίνα Λέχου προχώρησε σε σύγκριση του ρόλου της Πρωθιέρειας με έναν ρόλο στην Επίδαυρο. «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση χωρίς ακόμα να έχει έρθει η Τετάρτη. Είμαι ηθοποιός και βιώνω ιδιαίτερα εκείνη τη στιγμή, άρα θα σας πω μετά την Τετάρτη τι ένιωσα. Ωστόσο πιστεύω ότι η Πρωθιέρεια είναι κάτι παραπάνω από ένας ρόλος. Είναι σα να παίζεις στην Επίδαυρο και πολύ πιο πάνω από αυτό, καθώς πρεσβεύει όλα τα ιδανικά του Ολυμπισμού.»

Στη νέα Πρωθιέρεια αναφέρθηκε και η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τη νέα Πρωθιέρεια στην Ολυμπιακή Οικογένεια και να της ευχηθώ κάθε επιτυχία. Από την πρώτη στιγμή ενθουσιάστηκα που ενθουσιάστηκε. Έγινε αμέσως μέλος της ομάδας μας και ήδη έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Θέλω να προσθέσω και κάτι για τη χορογραφία της Τελετής της Τετάρτης που θα έχει τίτλο «Καρυάτιδες» και είναι εμπνευσμένη από τις Καρυάτιδες της αρχαιότητας που ήταν όμορφες και λυγερές κόρες και χόρευαν γύρω από αγάλματα της Θεάς Άρτεμις. Τη μουσική σύνθεση που είναι και πρωτότυπη έχει κάνει για δεύτερη φορά, ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας, που είναι συνεργάτης μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα