Για το χάλκινο η Εθνική

Για το χάλκινο η Εθνική

Gazzetta team
Για το χάλκινο η Εθνική

bet365

Η Εθνική χάντμπολ των γυναικών λύγισε στα πέναλτι (24-23) στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Τρόφι από το Ισραήλ και την Κυριακή (30/3) θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Τα κορίτσια του Σωκράτη Βακάλη λύγισαν στο φινάλε, χάνοντας στο 41ο λεπτό κι ενώ ήταν μπροστά με 17-14, την Λένα Μούρνου (5 τέρματα) λόγω τραυματισμού. Το γεγονός επηρέασε τις διεθνείς μας που στα εναπομείναντα λεπτά σημείωσαν μόλις τρία τέρματα, με το Ισραήλ να ισοφαρίζει σε 50 δεύτερα πριν από το φινάλε σε 20-20, οδηγώντας την αναμέτρηση στα πέναλτι.

Ωστόσο η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει την νίκη - πρόκριση, όταν στην τελευταία της επίθεση με παίκτρια παραπάνω, η Στουγιαννίδου σε τετ α τετ από θέση εξτρέμ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 59:57.

Στην διαδικασία των πέναλτι η Τσακάλου ξεκίνησε πρώτη με το σουτ της να καταλήγει άουτ. Στην συνέχεια Μπέργκμαν, Χατζηπαρασίδου, Κόεν, Ανδρίτσου, Ιζάκ, Κωστοπούλου και Τούργκεμαν ευστόχησαν και το ματς τελείωσε με το χαμένο πέναλτι της Στουγιαννίδου που απέκρουσε η Εζράχι.

«Υπερήφανος για τις παίκτριές μου»

Ικανοποιημένος από την εικόνα των αθλητριών του και στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σωκράτης Βακάλης, ο οποίος είπε μετά το τέλος του αγώνα: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ το Ισραήλ. Διαχειρίστηκαν τα συναισθήματά τους και κέρδισαν δίκαια. Είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου. Εχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για την ήττα. Οι παίκτριες έκαναν ό,τι τους ζήτησα. Ηταν ένα ατυχές τελευταίο σουτ που μας στοίχισε το παιχνίδι αλλά έτσι είναι το χάντμπολ. Θα προσπαθήσουμε για το χάλκινο μετάλλιο".

Στον αντίποδα, ο Σλόμο Χόφμαν του Ισραήλ δήλωσε: «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Αυτή είναι η ζωή, αυτό είναι το άθλημα. Επαιξε ρόλο και η τύχη, αλλά εμείς είμαστε στον τελικό! Λυπάμαι για τον προπονητή και τις παίκτριες της Ελλάδας, γιατί έπαιξαν πολύ καλά και άξιζαν τη νίκη. Ελπίζω η παίκτρια που τραυματίστηκε (σ.σ.: Μούρνου) να μην έχει κάτι σοβαρό».

Την Κυριακή (30/3 16:00) η Εθνική θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό κόντρα στην ηττημένη του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στη Βουλγαρία και το Βέλγιο.

Στους αγώνες κατάταξης 5-8, η Λετονία επικράτησε 33-13 της Αρμενίας και η Εσθονία νίκησε με 27-22 της Μολδαβίας.

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΡΑΗΛ 23-24 (13-11, 20-20, 3-4)
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης):
Χατζηπαρασίδου 2, Χρυσή, Κοντοστεργίου 5, Ανδρίτσου 1, Καρσανίδου, Παρασκευαϊδου, Μούρνου 5, Μανδά, Στουγιαννίδου, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου, Τσακάλου 5, Μασμανίδου 3, Λάμπρου, Κωστοπούλου 2, Παπαδοπούλου.
ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ 4, Μπεν Σχοσχάν, Κόχεν 4, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν 3, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ, Βακράτ 9, Μπεν Ιτζχάκ, Ιζάκ 2, Τούργκεμαν 2, Αμίνοφ.
Διαιτητές: Καβέρινα- Σλιέπτσκοβα (Ουκρανία), Παρατηρητές: Κωνσταντίνου (Κύπρος), Φουλεόβα (Σλοβακία), δίλεπτα: 2-2, πέναλτι: 4/6-7/7.

 

Τελευταία Νέα