Χάντμπολ: Η Εθνική γυναικών κόντρα στην Κροατία, με φόντο το Euro 2024

Χάντμπολ: Η Εθνική γυναικών κόντρα στην Κροατία, με φόντο το Euro 2024

Δημήτρης Ντζάνης
Η Εθνική γυναικών κόντρα στην Κροατία στον προτελευταίο της σταθμό, με φόντο το Euro 2024

bet365

H εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών φιλοξενεί την Κροατία στη Λευκόβρυση Κοζάνης, φιλοδοξώντας να πάρει το αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στην τελική φάση του Euro 2024.

Η εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, της παρθενικής πρόκρισης στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Euro 2024.

Το απόγευμα της Τετάρτης (3/4, 18:00, ΕΡΤ Sports 2) φιλοξενεί την Κροατία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης και την Κυριακή (7/4, 19:00) στον εκτός έδρας αγώνα με τη Ρουμανία, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον Α' όμιλο των προκριματικών.

Οι δύο νίκες επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης εξασφάλισαν τουλάχιστον στην 3η θέση στον όμιλο και το ρεαλιστικό σενάριο για την Ελλάδα είναι να προκριθεί στην τελική φάση ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες, των οκτώ συνολικά ομίλων.

Η Ελλάδα, που είχε ηττηθεί από την Κροατία με 32-22 τον περασμένο Οκτώβριο στην πρεμιέρα των ομίλων, στα δυο τελευταία της παιχνίδια αναζητά τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που θα την κρατήσουν σε τροχιά πρόκρισης.

«Έχουμε εκπληρώσει τους βασικούς στόχους, τις νίκες με τη Βοσνία και την κατάληψη της 3ης θέσης. Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε σε μία τέτοια κατάσταση να διεκδικούμε πρόκριση στην τελική φάση και τα κορίτσια έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα και το μέγεθός της.

Θα ήθελα να κάνω κάλεσμα στον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει, η βοήθεια του είναι πολύτιμη για την προσπάθειά μας» δήλωσε ο Μενέλαος Δανήλος, εν όψει του αγώνα με την Κροατία.

Μετά τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής η Ελλάδα κρατά το 4ο και τελευταίο εισιτήριο πρόκρισης στην τελική φάση του Euro από την ειδική βαθμολογία των οκτώ ομάδων που βρίσκονται στην 3η θέση των ομίλων τους.

Η βαθμολογία βγαίνει με τα παρακάτω κριτήρια: 1.Οι πόντοι με τις δύο πρώτες ομάδες του ομίλου, 2.Η διαφορά τερμάτων με τις δύο πρώτες ομάδες του ομίλου, 3.Ο αριθμός γκολ απέναντι στις δυο πρώτες ομάδες του ομίλου, 4.Κλήρωση

Με βάση τα παραπάνω, έστω και ένας βαθμός απέναντι σε Κροατία και Ρουμανία, αυτόματα σημαίνει και πρόκριση. Αν έρθουν δύο ήττες, αυτές θα πρέπει να είναι με τη μικρότερη δυνατή διαφορά.

Η ειδική βαθμολογία


1.Iσλανδία 2 (75-87) 3 αγ.
2.Σερβία 1 (84-86) 3 αγ.
3.Πορτογαλία 0 (53-68) 2 αγ.
4.Ελλάδα 0 (42-64) 2 αγ.
----------------------------------------
5.Σλοβακία 0 (56-92) 3 αγ.
6.Αζερμπαϊτζάν 0 (35-78) 2 αγ.
7.Ιταλία 0 (34-81) 2 αγ.
8.Κόσοβο 0 (36-84) 2 αγ.

  • Ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή φιλοξενεί τον Διομήδη Άργους στο γυμανστήριο Ηλιούπολης την Τετάρτη (3/4, 16:30) σε εξ αναβολής ματς για την 20ή αγωνιστική της Handball Premier,

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα