«Να εξαιρεθούν οι αθλητές από την κινητικότητα»

Gazzetta team
«Να εξαιρεθούν οι αθλητές από την κινητικότητα»

bet365

Μέχρι τέλος του μήνα περισσότεροι από 12.000 υπάλληλοι του δημοσίου θα τεθούν σε κινητικότητα από την πολιτεία, με τον ΣΕΓΑΣ να ζητά την εξαίρεση των αθλητών από τη διαδικασία.

Δυστυχώς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης επηρεάζουν και όσους πρωταθλητές εξασφάλισαν μια θέση, λόγω των διακρίσεών τους σε διεθνές επίπεδο. Με αφορμή το φλέγον αυτό ζήτημα, ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του κάλεσε τους αρμοδίους να επανεξετάσουν την υπόθεση.

«Η πολιτεία έδωσε στους αθλητές, βάση Νόμου, το δικαίωμα να διοριστούν σε θέσεις του Δημοσίου. Θεωρούμε το γεγονός αυτό βάσιμο και ισχυρό λόγο εξαίρεσης τους, από την όποια διαδικασία κινητικότητας - διαθεσιμότητας. Δεν μπορεί η πολιτεία να ανακαλεί εκ των υστέρων και να ακυρώνει μια βασική της δέσμευση, η οποία συνιστά ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τους πρωταθλητές.

Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει το ζήτημα και να εξαιρέσει τους αθλητές και τις αθλήτριες από την διαδικασία της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα