Η επόμενη ημέρα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες

Αντώνης Πατσούρας
Η επόμενη ημέρα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την επόμενη ημέρα στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας όπως διαμορφώθηκε μετά από τις εκλογές.

Η 31η Μαρτίου, που ήταν η καταλυτική ημερομηνία για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, έχει περάσει και ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αλλάζει.

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο covid-19 είναι τεράστια για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και οι νέες διοικήσεις θα έχουν δύσκολο έργο την επόμενη ημέρα αφού τα σωματεία είναι στο "κόκκινο".

Σε 21 ομοσπονδίες, ο πρόεδρος άλλαξε, αφού απαγορεύτηκε δια νόμου η συμμετοχή πολλών παλαιών παραγόντων στις εκλογές αλλά σίγουρα πολλοί εξ' αυτών στηρίξαν και στηρίζουν τις νέες διοικήσεις.

Αυτό που προέκυψε από τις εκλογές είναι η είσοδος αρκετών αθλητών στα ΔΣ και κάτι που κατακτήθηκε είναι η "πολυφωνία" στα συμβούλια. Πλέον δεν υπάρχουν διοίκησεις του 95% τουλάχιστον στις λεγόμενες μεγάλες ομοσπονδίες.

Για πρώτη φορά οι εν ενεργεία αθλητές θα έχουν και επρόσωπο στο ΔΣ με δικαίωμα ψήφου.

Οι καλά μυημένοι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα ισχυριστούν ότι οι μεγάλες αλλαγές θα έρθουν, εάν έρθουν, στις επόμενες εκλογές μετά από το Παρίσι 2024 όταν και οι σημερινές διοικήσεις που στηρίζονται από παλαιούς παράγοντες έχουν "απογαλακτιστεί".

Όσο αφορά την ΕΟΕ η παλιά φρουρά παραμένει αφού εκεί δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την συμμετοχή των πρώην προέδρων στην ολομέλεια.

Τα παιδιά της Αλλαγής είναι ακόμη εδώ

Η κυβέρνηση με νόμο απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών και ειδικά σε θέσεις προεδρείου σε παράγοντες άνω των 71 ετών ενώ μπήκε "κόφτης" με αναδρομική ισχύ στις θητείες.

Στόχος ήταν να αποχωρήσουν από τις διοικήσεις παράγοντες οι λεγόμενοι "δεινόσαυροι" που είναι οι περισσότεροι παιδιά της Αλλαγής, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι πρόεδροι άλλαξαν αναγκαστικά αλλά οι παράγοντες που έχουν κλείσει αρκετές δεκαετίες στην διοίκηση ομοσπονδιών δεν έφυγαν. Στον ΣΕΓΑΣ, πρόεδρος είναι η Σοφία Σακοράφα αλλά στηρίχτηκε από τον Βασίλη Σεβαστή.

Στο τένις πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Σταματιάδης αλλά πρώτος σε ψήφους και μέλος του ΔΣ παραμένει ο Σπύρος Ζαννιάς. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Μανώλης Κολυμπάδης δεν μπορούσε να είναι πρόεδρος και στήριξε τον Κώστα Παπαγεωργίου ενώ ο ίδιος κράτησε τη θέση στην ΕΟΕ. Στην ιππασία πρόεδρος δεν είναι ο Ισίδωρος Κούβελος αλλά εκλέχτηκε ξανά στην ΕΟΕ.

Στην ΚΟΕ "χαμένος" ήταν ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος στήριξε τον Σπύρο Γιαννιώτη, δεν ήταν με την πλευρά των νικητών και απώλεσε και την θέση στην ΕΟΕ. Στην κωπηλασία, ο Γιάννης Καρράς στήριξε τον Γιάννη Βράμπα και εκείνος κράτησε τη θέση στην ΕΟΕ.

Στην ΕΙΟ ο Αντώνης Δημητρακόπουλος δεν είναι πλέον πρόεδρος αλλά τη θέση πήρε η γενική γραμματέας της διοίκησης του, η Νίκη Αναστασίου. Στην ξιφασκία, ο Μανώλης Κατσιαδάκης, στο κανόε καγιάκ ο Αντώνης Νικολόπουλος και στην γυμναστική ο Θανάσης Βασιλειάδης κράτησαν τις θέσεις τους στην ΕΟΕ.

Σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες

Μια από τις ομοσπονδίες που μας απασχόλησε υπερβολικά τους τελευταίους μήνες είναι η ΕΙΟ. Η ομοσπονδία της ιστιπλοϊας απασχόλησε τα ΜΜΕ για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από τον αντιπρόεδρο της ΕΙΟ αλλά και για καταγγελίες για κακοδιαχείριση από τον Νίκο Κακλαμανάκη.

Επίσης κοινοποιήθηκε video με καταγγελίες εν ενεργεία αθλητών για άνιση μεταχείριση από την πλευρά της ομοσπονδίας. Πολλοί περίμεναν ότι η ΕΙΟ θ' αλλάξει διοίκηση. Τις εκλογές κέρδισε όμως η ΚΙΦΙ (η παράταξη που είναι στην διοίκηση για δεκαετίες) και πρόεδρος ψηφίστηκε η απερχόμενη γενική γραμματέας, Νίκη Αναστασίου.

Μάλιστα από τις συνολικά 42 θέσεις (μαζί με τις επιτροπές) οι 41 καλύφθηκαν από την ΚΙΦΙ!. Κανείς από τους άλλους 2 υποψηφίους (Παπαδημητρίου, Τσαλίκης) δεν εισήλθε στο ΔΣ (δεν συγκέντρωσε το 25%).

Στον ΣΕΓΑΣ, η Σοφία Σακοράφα κέρδισε την Τασούλα Κελεσίδου αλλά οι σύμβουλοι είναι 11-10 και η επόμενη ημέρα απαιτεί συνεργασία σε πολλά θέματα. Επίσης στην ΕΦΟΑ (τένις) νικητής ήταν ο Δημήτρης Σταματιάδης αλλά από τον Θοδωρή Γκλαβά τον χώρισαν μόλις 4 ψήφοι!

Στην ΚΟΕ έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η εκλογή του Κυριάκου Γιαννόπουλου αφού είχε απέναντι του τον Σπύρο Γιαννιώτη που στηρίχτηκε από τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Στο νέο ΔΣ έχει 12 μέλη η παράταξη του Γιαννόπουλου και 9 η παράταξη του Γιαννιώτη. Μάλιστα θα μπορούσε να είναι 11-10 αφού μια η τελευταία θέση κρίθηκε στο στρίψιμο της δεκάρας αφού η Σαραντίδου και ο Μουστακαρίας είχαν από 70 ψήφους.

Στην ΚΟΕ έχουμε αλλαγή προέδρου για πρώτη φορά μετά από το 1994!

Σαρωτική ήταν η νίκη του Θανάση Σταθόπουλου στην γυμναστική. Στο καράτε και στην πυγμαχία δεν διεξήχθησαν εκλογές έως την 31η Μαρτίου όπως είχε οριστεί από την ΓΓΑ.

Το στοίχημα με τους αθλητές

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Λευτέρη Αυγενάκη έβγαλε στον... αφρό Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές με στόχο να αλλάξει το τοπίο στις ομοσπονδίες. Φυσικά στόχευε σ' αθλητές που ήθελαν να συνεργαστούν μαζί του και όχι γενικά σε αθλητές. Τι κατάφερε;

ΚΑΝΕΙΣ Ολυμπιονίκης με μετάλλιο δεν εκλέχτηκε πρόεδρος. Υποψήφιοι ήταν ο "ασημένιος" στην κολύμβηση, Σπύρος Γιαννιώτης, στην ΚΟΕ, η κάτοχος δυο Ολυμπιακών μεταλλίων Τασούλα Κελεσίδου στον ΣΕΓΑΣ και ο "χρυσός" Μιχάλης Μουρούτσος στο Ταεκβοντό.

Ηττήθηκαν και οι τρεις. Βέβαια ο Σπύρος Γιαννιώτης αν και είχε αγαστές σχέσεις με τον Λευτέρη Αυγενάκη δεν στηρίχτηκε από εκείνον στις εκλογές της ΚΟΕ.

Από την άλλη πάντα όσο αφορά μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες στα συμβούλια εισήλθαν ο Κώστας Κεντέρης (ΣΕΓΑΣ), ο Πύρρος Δήμας (ήταν πρόεδρος της ΕΟΑΒ έγινε μέλος), ο Βασίλης Πολύμερος και ο Δημήτρης Μούγιος στην ΕΚΟΦΝΣ, η Εύη Μωραϊτίδου εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, οι Λεωνίδας Σαμπάνης και Βαλέριος Λεωνίδης στην ΕΟΑΒ, η Ειρήνη Αϊνδιλή είναι πλέον Α' αντιπρόεδρος της ΕΓΟ, και ο Μιχάλης Μουρούτσος με τον Σπύρο Γιαννιώτη μέλη στα ΔΣ των ομοσπονδιών τους.

Στα ΔΣ εισήλθαν σε πολλά σπορ Ολυμπιονίκες (χωρίς μετάλλιο) και πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης. Αναφέρουμε τα ονόματα του Γιώργου Αφρουδάκη (ΚΟΕ, 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες), του Νίκου Ξυλούρη (ΚΟΕ), του Κώστα Γκατσιούδη, του Αλέξη Αλεξόπουλου, του Χάρη Παπαδιά.

Ολυμπιονίκης με 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι και ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος. Φυσικά και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα στα νιάτα της είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό και είχε πολλές διακρίσεις.

Επίσης πρόεδρος στην επιτραπέζια αντισφαίριση είναι ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΑ εκλέχτηκαν 58 Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στον ΣΕΓΑΣ εκλέχτηκαν δυο βουλευτές (Σακοράφα πρόεδρος και Οικονόμου).

Αυτοί που δεν τα κατάφεραν

Αξίζει να αναφέρουμε Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Μεταξύ άλλων στη λίστα είναι οι: Κώστας Κουκοδήμος, Πόπη Ουζούνη, Άγγελος Παυλακάκης (ΣΕΓΑΣ), Βούλα Κοζομπόλη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Θοδωρής Μουστακαρίας (ΚΟΕ), Βίκτωρας Μήτρου (ΕΟΑΒ), Αρετή Αθανασοπούλου (Ταεκβοντό), Ανδρέας Θεοδωρίδης, Βίκτωρας Κορούπης (ΕΟΠΕ), Δημοσθένης Ταμπάκος , Βασιλική Μιλλούση, Εύα Χριστοδούλου (ΕΓΟ).

Τρεις γυναίκες στο "τιμόνι" ομοσπονδιών

Ο χώρος των ομοσπονδιών παραμένει ανδροκρατούμενος. Οι γυναίκες που ψηφίστηκαν στη θέση της προέδρου στις εκλογές του 2021 είναι μόλις τρεις, άσχετα εάν υπάρχουν σχεδόν 70 στα νέα συμβούλια.

Γυναίκα πρόεδρο έχει για πρώτη φορά η αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας, ο ΣΕΓΑΣ. Υποψηφιότητα είχαν καταθέσει δυο γυναίκες, η Σοφία Σακοράφα και η Τασούλα Κελεσίδου και η πρώτη κέρδισε τη "μάχη".

Στην ιστιοπλοϊα (ΕΙΟ) η πρώην γενική γραμματέας, Νίκη Αναστασίου, φιλόλογος στο επάγγελμα, ψηφίστηκε ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Στο "τιμόνι" της ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου είναι πλέον η Ντόρα Πάλλη, κόρη της Φάνης Πάλλης-Πετραλιά.

Το ρεκόρ της γυμναστικής

Η ΕΓΟ (γυμναστική) έχει 7 γυναίκες στο νέο της ΔΣ εκ των οποίων οι 3 είναι στο προεδρείο!

Είναι η ομοσπονδία με τις περισσότερες γυναίκες στο συμβούλιο. Πρώτη αντιπρόεδρος είναι η Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδιλή, τρίτη αντιπρόεδρος η Ειρήνη Μανδραβέλη, ειδική γραμματέας η Κωνσταντίνα Δήμα και ταμίας η Θεμιστοκλεία-Γεωργία Χαρίτου. Μέλη του συμβουλίου είναι και οι: Σταυρούλα Κουβάτσου, Ελένη Μιχοπούλου, Ελένη Τζαβάρα.

Επίσης στην ΕΟΤ (Τοξοβολία) 6/11 μέλη του νέου ΔΣ είναι γυναίκες. Χωρίς «άρωμα γυναίκας» είναι τα ΔΣ της ΕΟΙ (Ιππασία), της ΕΦΟΑ (τένις) και της ΟΧΕ (χάντμπολ).

Πρώτη φορά εκπρόσωποι αθλητών

Ένα σημαντικό που έφερε ο νόμος Αυγενάκη ήταν η είσοδος αθλητών στα συμβούλια με δικαίωμα ψήφου. Πολλές ομοσπονδίες ανακοίνωσαν τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τους συναδέλφους τους στο ΔΣ και άλλες δεν το έχουν πράξει ακόμη.

Στην ΕΟΠΕ μέλος του ΔΣ θα είναι ο Παναγιώτης Πελεκούδας, στην ΚΟΕ η Κέλλυ Αραούζου, στην ΕΚΟΦΝΣ ο Στέφανος Ντούσκος, στην ΕΟΜΟΠ η Πηνελόπη Νίκα, στην ΕΙΟ ο Στράτος Αχλάτης (ιστιπλοϊα για όλους), στην ΕΟΠ η Αργυρώ Μηλάκη, στην ΕΓΟ ο Απόστολος Κουταβάς, στην ΕΟΤ ο Αλέξης Ντανατσίδης.

Όλες οι ομοσπονδίες θα πρέπει να έχουν στο ΔΣ τους εκπρόσωπο αθλητών ο οποίος θα προκύπτει μετά από πρόταση του ΔΣ (εάν δεν υπάρχει σύνδεσμος αθλητών) είτε μέσα από ψηφοφορία των μελών του συνδέσμου του αθλήματος.

Η παλιά φρουρά της ΕΟΕ

Δεκαέξι (16) πρόσωπα ανανέωσαν μέσα από τις εκλογές στις ομοσπονδίες την θητεία τους στην ολομέλεια της ΕΟΕ. Το νούμερο είναι μεγάλο και δείχνει ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν σημαντικά στην ΕΟΕ την επόμενη ημέρα.

Οι εκλογές αναμένονται να γίνουν μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λογικά τον Σεπτέμβριο, και υποψήφιοι εκτός απροόπτου θα είναι και πάλι ο Σπύρος Καπράλος και ο Ισίδωρος Κούβελος αν και ακόμη δεν έχουν ανοίξει επίσημα τα χαρτιά τους.

Στην ΕΟΕ εισήλθαν οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (4 Ολυμπιακά μετάλλια, εκπρόσωπος της ΕΟΑΒ), Βούλα Κοζομπόλη (1 μετάλλιο, εκπρόσωπος της ΕΣΟΑ) και Νίκος Ξυλούρης (κολυμβητής, εκπρόσωπος της ΚΟΕ).

Στο προσεχές διάστημα θα γίνουν εκ νέου εκλογές στην ΕΣΟΑ για ανάδειξη των μελών της επιτροπής στην ΕΟΕ. Στο μεγαλύτερο ποσοστό οι ομοσπονδίες θα έχουν τους ίδιους εκπροσώπους στην ΕΟΕ.

Η λίστα με τους προέδρους των ομοσπονδιών

ΣΕΓΑΣ (Στίβος): Σοφία Σακοράφα
ΚΟΕ (Υγρός Στίβος): Κυριάκος Γιαννόπουλος
ΕΟΠΕ (Βόλεϊ): Γιώργος Καραμπέτσος (παρέμεινε)
ΕΦΟΑ (Τένις): Δημήτρης Σταματιάδης
ΕΙΟ (Ιστιοπλοϊα): Νίκη Αναστασίου
ΟΧΕ (Χάντμπολ): Κώστας Γκαντής (παρέμεινε)
ΕΚΟΦ (Κωπηλασία): Ιωάννης Βράμπας
ΕΓΟ (Γυμναστική): Θανάσης Σταθόπουλος
ΕΟΑΒ (Άρση Βαρών): Αναστάσιος Λάγκας
ΕΦΟΕΠΑ (Επιτραπέζια Αντισφαίριση): Κώστας Παπαγεωργίου
ΕΟΤ (Τζούντο): Δημήτρης Μιχαηλίδης
ΕΟΠ (Ποδηλασία): Βασίλης Διαμαντόπουλος
ΕΟΙ (Ιππασία): Κώστας Καρακασίλης
ΕΛΟΤ (Ταεκβοντό): Μιχάλης Φυσεντζίδης
ΕΟΜΟΠ (Μοντέρνο Πένταθλο): Ντόρα Πάλλη
ΕΟΚΚ (Κανόε Καγιάκ): Ιωάννης Σκούρτης
ΕΟΤ (Τοξοβολία): Τάσος Χρυσανθόπουλος
ΕΛΟΠ (Πάλη): Στέργιος Λεωνάκης (παρέμεινε)
ΕΟΞ (Ξιφασκία): Ιωάννης Λιγνός
ΣΚΟΕ (Σκοποβολή): Θανάσης Παπαγεωργίου (παρέμεινε)
ΕΟΦΣΑ (Μπάντμιντον): Ιωάννης Κάπος
ΕΟΣ (Σόφτμπολ): Κωστής Λιαρομμάτης
ΕΟΟΑ (Ορειβασία-Αναρρίχηση): Νικόλαος Κοντός
ΕΟΧΑ (Χειμερινά Αθλήματα): Γιώργος Νικητίδης
ΕΟΓ (Γκολφ): Θωμάς Τόκας
ΕΟΤ-ΑΟΧ (Τσιρλίντιγκ): Μιχάλης Φουντεδάκης (παρέμεινε)
--------
ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ: Ιωάννα Καρυοφύλλη

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών στην ολομέλεια της ΕΟΕ

Εκλέχτηκαν εκ νέου:
ΕΟΞ: Μανώλης Κατσιαδάκης
ΟΧΕ: Στέλιος Αγγελούδης
ΕΦΟΕΠΑ: Μανώλης Κολυμπάδης
ΕΟΙ: Ισίδωρος Κούβελος
ΕΦΟΑ: Σπύρος Ζαννιάς
ΕΟΠΕ: Γιώργος Καραμπέτσος
ΕΚΟΦ: Γιάννης Καρράς
ΕΛΟΤ: Μιχάλης Φυσεντζίδης
ΕΟΚΚ: Αντώνιος Νικολόπουλος
ΣΚΟΕ: Θανάσης Παπαγεωργίου
ΕΓΟ: Θανάσης Βασιλειάδης
ΕΟΠ: Ιάκωβος Φιλιππούσης
ΕΟΤ: Διονύδης Ηλιάδης
ΕΟΜΟΠ: Γιώργος Αλικάκος
ΕΟΤ: Πέτρος Συναδινός
ΕΟΟΑ: Δημήτριος Γεωργούλης
------------------------------------
ΣΕΓΑΣ: Βασίλης Σεβαστής
ΚΟΕ: Νίκος Ξυλούρης
ΕΙΟ: Στέφανος Χανδακάς
ΕΟΑΒ: Πύρρος Δήμας
ΕΟΦΣΑ: Γιάννης Κάπος
ΕΟΧΑ: Δήμος Γυρούσης
ΕΛΟΠ: Κωσταντίνος Φίλης
ΕΟΓ: Θωμάς Τόκας
ΕΟΤ-ΑΟΧ: Ιωάννης Ζουμπούλης
ΕΟΣ: Κωστής Λιαρομμάτης

*Μικρά,μικρά από τις εκλογές

*Στις εκλογές της ΚΟΕ ψήφισαν και τα 202 σωματεία που είχαν δικαίωμα και σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής.
*Εκλέχτηκαν τρεις δημοσιογράφοι. Ο Νίκος Τσώνης με 100 ψήφους στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, ο Βασίλης Σκουντής στο ΔΣ της ΚΟΕ με 103 και ο Δημήτρης Σταυρακάκης (ΟΧΕ) με 37.
*Υποψήφιοι στον ΣΕΓΑΣ με την παράταξη της Τασούλας Κελεσίδου ήταν ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος και ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος αλλά δεν εκλέχτηκε κανείς από τους δυο.
*Στις εκλογές της ΚΟΕ εκλέχτηκαν στο νέο ΔΣ εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο Στέφανος Αυγουλέας (Παναθηναϊκός) είναι και ο νέος ταμίας, ενώ ο Γιώργος Νικολαϊδης είναι απλό μέλος. Εκτός συμβουλίου έμειναν και οι 2 υποψήφιοι του Ολυμπιακού (Αντωνάκου, Σκανδαλάκης).
*Στο ΔΣ της ΕΟΠΕ εισήλθαν δυο παίκτες που χάρισαν στο ελληνικό βόλεϊ το μοναδικό του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ήταν το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987. Αναφερόμαστε στον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη και στον Γιώργο Ντράγκοβιτς.
Γιώργος Καραμπέτσος πέτυχε ρεκόρ στους ψήφους. Συγκέντρωσε 191 στους 274 στις εκλογές της ΕΟΠΕ. Στον ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα πήρε 114/224 και στην ΚΟΕ ο Κυριάκος Γιαννόπουλος 111/202.
*Οι δυο ομοσπονδίες που έχει στο νέο της ΔΣ δυο Ολυμπιονίκες με μετάλλιο είναι η ΕΚΟΦΝΣ και ο ΣΕΓΑΣ. Εκλέχτηκαν οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος και του στίβου Τασούλα Κελεσίδου και Κώστας Κεντέρης. Με τρεις είναι η ΕΟΑΒ (Δήμας, Λεωνίδης, Σαμπάνης).
*Πρώτη φορά οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά με ψήφο μέσω του συστήματος "ΖΕΥΣ". Βέβαια δεν έλειψαν και οι εξαιρέσεις αφού είχαμε εκλογές σε γραφεία περιφέρειας αλλά και σε ξενοδοχείο.

 

Τελευταία Νέα