Μωραΐτης: «Χάος στις Ομοσπονδίες με ευθύνη Αυγενάκη»!

Gazzetta team
Μωραΐτης: «Χάος στις Ομοσπονδίες με ευθύνη Αυγενάκη»!

bet365

«Ο ‘ζωντανός οργανισμός’ που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης, είναι ένα Μητρώο στο κρεβάτι του ιατροδικαστή» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θάνος Μωραΐτης.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «ο κύριος Αυγενάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάος που δημιούργησε», ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση επισήμανε πως «για μια ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους αθλητές και τους Ολυμπιονίκες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Tομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θάνου Μωραϊτη αναφέρει:

«Ο “ζωντανός οργανισμός” που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης είναι ένα Μητρώο στο κρεβάτι του ιατροδικαστή.

Στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρουσίασε ντροπιαστικά στοιχεία για το ίδιο του το Υπουργείο, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε.

Έπρεπε να φτάσει η 26η Οκτωβρίου για να διαπιστώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ότι οι προϋποθέσεις, που ο ίδιος έθεσε και ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, για την εγγραφή των Σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι από ανεδαφικές έως παράλογες.

Εμμέσως μας λέει ότι το σύνολο των ιστορικών Αθλητικών Σωματείων της χώρας είναι μη- εγκεκριμένα. Άρα, ότι δεν υπάρχουν.

Και αυτό το δήλωσε με περίσσιο θράσος, αρνούμενος να αναλάβει την ευθύνη για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία διαφόρων υπηρεσιών, που προκαλεί τεράστιες καθυστερήσεις, αλλά και να δηλώσει τί προτίθεται να κάνει με το σύνολο των Σωματείων της χώρας.

Τώρα ανακάλυψε ο κ. Αυγενάκης ότι τα ερασιτεχνικά Σωματεία αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες εδώ και χρόνια; Ότι τα χρόνια αυτά προβλήματα είναι συνυφασμένα με το Σωματειακό μοντέλο διαχρονικά;

Ότι απαιτούσαν ριζική αντιμετώπιση, αλλά όχι βέβαια με τον ξαφνικό θάνατο που επιμελήθηκε;

Το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» που ο ίδιος πολυδιαφημίζει, έχει υπογραφή την καθεστωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης και στον αθλητισμό.

Οργάνωσαν και λειτουργούν ένα μέσο ελέγχου και νομής εκλογικής ισχύος στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών. Και αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος.

Για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία του τόπου, έχουμε κατ΄ουσίαν αυτή τη στιγμή Αθλητικές Ομοσπονδίες χωρίς Σωματεία.

Μήπως μεθοδεύουν και την κατάργηση των Ομοσπονδιών, ακριβώς επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη δεν έχουν Σωματεία;

Μήπως μεθοδεύουν και την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων και της συνταγματικά κατοχυρωμένης υποστήριξης στον Αθλητισμό;

Από τις χιλιάδες αιτήσεις και φακέλους που υποβλήθηκαν στη ΓΓΑ από τα Σωματεία, μόνο το 5% αυτών φέρεται ότι μπορεί να εγγραφούν στο Μητρώο.

Οι προγραμματισμένες εκλογές των Ομοσπονδιών τινάζονται στον αέρα, καθώς δεν υπάρχουν Σωματεία να ψηφίσουν. Ή θα ψηφίσουν μόνο κάποια Σωματεία που είναι αρεστά;

Tα ίδια τα Σωματεία θα αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα στέγασης, αφού προβλέπεται, ότι μόνο τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων της ΓΓΑ και των Δημοτικών Εγκαταστάσεων.

Έχουμε κατ΄ επανάληψη αναφέρει ότι το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο χρηστής διοίκησης, ανάπτυξης, και αξιολόγησης μέσω αντικειμενικών κριτηρίων. Ουδείς υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχουν σήμερα σωματεία- σφραγίδα.

Η επιλογή όμως της Κυβέρνησης είναι να τρέξει μια αδιαφανή και επεμβατική λειτουργία του Υπουργείου και όχι η κάθαρση.

Τα αναμέναμε όλα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και το κόμμα του στον Αθλητισμό.

Αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι το να θέσουν το 95% των αθλητικών Σωματείων της xώρας εκτός νόμου, ξεπερνά κάθε φαντασία. Ο κος Αυγενάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάος που δημιούργησε. Για μια ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους αθλητές και τους Ολυμπιονίκες.

Αναιρεί κατάφωρα το ίδιο το πνεύμα και την ουσία του Αθλητισμού.

Αλήθεια, οι δεκάδες Ολυμπιονίκες της χώρας, από ανύπαρκτα Αθλητικά Σωματεία αναδείχθηκαν; Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον κυκεώνα που δημιούργησε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα