Ερασιτεχνισμός FINA και εκτός Ολυμπιακών η Βουρνά! (pic)

Δημήτρης Τομαράς
Ερασιτεχνισμός FINA και εκτός Ολυμπιακών η Βουρνά! (pic)

bet365

Τραγικοί χειρισμοί από την FINA με την ανακοίνωση πως η Κρίστελ Βουρνά δεν μπορεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο οκτώ μόλις ημέρες μετά την πρόσκληση που της έστειλε!
Μόλις οκτώ ημέρες μετά την πρόσκληση συμμετοχής της Κρίστελ Βουρνά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η FINA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου) απέστειλε στην KOE την ανακοίνωση πως τελικά έκανε λάθος και ότι η αθλήτρια του Εθνικού δεν μπορεί να λάβει μέρος στο αγώνισμα των 100 μέτρα πεταλούδα! Ο λόγος είναι πως δεν μπορεί κάποια χώρα να στείλει δεύτερο αθλητή στο ίδιο αγώνισμα με όριο Β', όταν υπάρχει κάποιος άλλος με όριο Α'. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το όριο Α' έχει πιάσει η έτερη πρωταθλήτρια, Άννα Ντουντουνάκη.
Η κολυμβήτρια του Άκη Οικονόμου δεν είχε καταφέρει να πιάσει το όριο Α' για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα 100μ. πεταλούδα, για μόλις 18 εκατοστά του δευτερολέπτου (είχε 58.92 με όριο το 58.74), όμως, η FINA της έδωσε την ευκαιρία - με έγγραφό της προς την ΚΟΕ στις 6 Ιουλίου - να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το όριο Β'. Ο Γ.Γ. της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, τόνισε πως από πουθενά δεν προέκυπτε η οποιαδήποτε δικαιολόγηση για μία τέτοια απόφαση και ενέργεια.
Η FINA, ωστόσο, προσκάλεσε τη Βουρνά να παρακολουθήσει το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού, ως θεατής(!) σε μία προσπάθεια για συγγνώμη. Η αθλήτρια - όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω - ξέσπασε μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Facebook.

 

Τελευταία Νέα