Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν αλλάζει η τελετή έναρξης παρά το φιάσκο στο «Σταντ ντε Φρανς»

Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν αλλάζει η τελετή έναρξης παρά το φιάσκο στο «Σταντ ντε Φρανς»

bet365

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί στον Σηκουάνα, παρά το φιάσκο του τελικού του Champions League στο Stade de France.

Μια πιθανή μετακίνηση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι δεν αποτελεί θέμα για την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρά τα σοβαρά επεισόδια στο Stade de France στο περιθώριο του τελικού του Champions League πριν από μόλις ένα μήνα, το σχέδιο των αποστολών να κατέβουν στον Σηκουάνα δεν τίθεται προς αμφισβήτηση.

Οι αθλητές πρέπει πραγματικά να διανύσουν έξι χιλιόμετρα με σκάφη για την έναρξη των Αγώνων. Αναμένονται ακόμη 600.000 θεατές για την τελετή έναρξης. Ένα φιλόδοξο και άνευ προηγουμένου έργο, που επικρίθηκε από ορισμένους παρατηρητές και μέλη της αστυνομίας μετά το χάος στον τελικό του Champions League..

Οι τελευταίοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την έλλειψη πόρων, ιδίως τεχνικών, αλλά οι διοργανωτές εργάζονται σε αυτήν την τελετή για περισσότερα από τρία χρόνια και η πτυχή της «ασφάλειας» έχει προφανώς μελετηθεί διεξοδικά από την αρμόδια αρχή. Έχει μάλιστα ήδη υπογραφεί πρωτόκολλο. Πάντα αναφέρεται ο αριθμός των 600.000 θεατών. Από την πλευρά του, το Παρίσι 2024» παρέχει περισσότερους από 20.000 αξιωματικούς ασφαλείας κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Θυμίζουμε ότι ήταν 13 Δεκεμβρίου, όταν το διοικητικό συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 (OCOG) επικύρωσε τη διοργάνωση της τελετής έναρξης στον Σηκουάνα, για πρώτη φορά έξω από ένα στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ήθελε, κατά τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις, ένα εύρος περιορισμού 250.000 ατόμων στις όχθες του Σηκουάνα (από 600 χιλιάδες που θέλουν οι διοργανωτές). Ενώ μετά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του τελικού αρκετές πηγές φάνηκαν να αμφιβάλλουν για την ικανότητα να έρθει εις πέρας το φιλόδοξο σχέδιο...

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα