Την Τετάρτη «κλειδώνουν» οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στο Τόκιο

Κώστας Ευθυμιάδης
Την Τετάρτη «κλειδώνουν» οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στο Τόκιο

bet365

Δύο σημαιοφόρους θα έχουν φέτος οι χώρες στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με το δίδυμο από την Ελλάδα να γίνεται γνωστό την Τετάρτη.

Με την ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να «κλειδώνει» τα επόμενα 24ωρα (με εξαίρεση το μπάσκετ και κάποιες δικαστικές εκκρεμότητες στην άρση βαρών), το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιος θα μπει πρώτος με την ελληνικη σημαία στην Τελετή Εναρξης, ή συγκεκριμένα… ποιοι θα μπουν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιου.

Οπως αποφάσισε η ΔΟΕ, στην φετινή διοργάνωση θα υπάρχουν δύο σημαιοφόροι. Συγκεκριμένα ένας άνδρας και μία γυναίκα, που θα επιλέξει η εκάστοτε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Οπως γίνεται πάντα, η Ελλάδα θα μπει πρώτη στο στάδιο και την Τετάρτη θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα που θα κρατήσουν την σημαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta δεν αναμένεται κάποια έκπληξη, με τον Λευτέρη Πετρούνια και την Κατερίνα Στεφανίδη να είναι τα δύο πρόσωπα, λόγω και των χρυσών μεταλλίων που κατέκτησαν στο Ρίο, που αποτελούν «φαβορί» για να κρατήσουν την σημαία.

Για τον Πετρούνια πρέπει να θεωρείται κατά 99% βέβαιο, ενώ στις γυναίκες «παίζει» το σενάριο να δούμε κάποιο άλλο πρόσωπο αντί της Στεφανίδη.

Χωρίς να υπάρχει κάποια… οδηγία για την επιλογή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε την πρώτη λαμπαδηδρόμο να είναι και σημαιοφόρος στην διοργάνωση. Πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Αννα Κορακάκη στην αφή της φλόγας, οπότε θα είναι μία μίνι έκπληξη αν την δούμε να μπαίνει πρώτη στην παρέλαση.

Από την άλλη υπάρχει και η επιλογή μίας ακόμη αθλήτριας που έχει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και θα μπορούσε να επιλεχθεί. Ο λόγος για την Αιμιλία Τσουλφά η οποία θα αγωνιστεί στο Τόκιο στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας και δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε αυτήν αντί της Στεφανίδη να μπαίνει πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Να θυμίσουμε ότι μία άλλη ιστιοπλόος, η Σοφία Μπεκατώρου, ήταν η σημαιοφόρος στην Τελετή έναρξης στο Ρίο και η Κατερίνα Στεφανίδη στην Τελετή λήξης. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα θα τα ξεκαθαρίσει η ΕΟΕ τα επόμενα 24ωρα.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.