Δύο κρούσματα κορονοιού σε αποστολή της Ουγκάντας στο Τόκιο

Δύο κρούσματα κορονοιού σε αποστολή της Ουγκάντας στο Τόκιο

bet365

Δύο μέλη της αποστολής της Ουγκάντας βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό κατά την άφιξή τους στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα προβλήματα με την πανδημία άρχισαν από νωρίς στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς δύο αθλητές βρέθηκαν με κορονοϊό κατά την άφιξή τους στο Τόκιο.

Πρόκειται για αθλητές από την Ουγκάντα, καθώς 9 μέλη της ολυμπιακής ομάδας (αθλητές από πυγμαχία, άρση βαρών και κολύμβηση) έφτασαν στο Τόκιο όπου υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ.

Ενας εκ των προπονητών της αποστολής βρέθηκε θετικός, με αποτέλεσμα όλοι να μπουν σε απομόνωση. Αν και ο προπονητής είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca (είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί του) και παράλληλα είχε βρεθεί αρνητικός σε έλεγχο προ 72 ωρών, βρέθηκε θετικός στο τεστ που του έγινε στο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας.

Ολη η αποστολή μεταφέρθηκε σε προάστια της περιφέρειας της Οσάκα και τέθηκε σε απομόνωση και έγιναν εκ νέου τεστ, με ένα δεύτερο μέλος να βρίσκεται θετικό!
Με δεδομένο πως ήρθαν σε επαφή μαζί τους εθελοντές, παράγοντες και εργαζόμενοι των Αγώνων, άρχισε άμεσα ιχνηλάτιση ώστε να περιοριστεί ο ιός.

Ολη η αποστολή είναι υποχρεωμένη να μείνει μέσα στο ξενοδοχείο ως τις 3 Ιουλίου και δεν θα μπορεί να κάνει προπονήσεις ως τότε! Είναι υποχρεωμένοι μάλιστα να κάνουν καθημερινά μοριακό τεστ, ώστε να μπορέσουν να μετακινούνται προς τα προπονητήρια.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα