Με αποβολή κινδυνεύουν οι αθλητές που δεν θα τηρούν τα πρωτόκολλα στο Τόκιο

Με αποβολή κινδυνεύουν οι αθλητές που δεν θα τηρούν τα πρωτόκολλα στο Τόκιο

bet365

Με αφαίρεση διαπίστευσης και αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κινδυνεύουν όσοι αθλητές δεν τηρούν τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό.

Τους τελικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν από τους αθλητές δημοσίευσε η ΔΟΕ εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με το άγχος των Γιαπωνέζων για έξαρση της πανδημίας στη χώρα εξαιτίας της άφιξης χιλιάδων ανθρώπων από το εξωτερικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Οργανωτική Επιτροπή και η ΔΟΕ προχωρούν σε μέτρα για να τηρηθούν κατά γράμμα όσα προβλέπονται στην χώρα λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με το playbook της ΔΟΕ, ένας αθλητής, προπονητής, ή άλλο μέλος αποστολής, θα κινδυνεύει μέχρι και με αποβολή από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, εφ’ όσον δεν τηρούν τα μέτρα.

Τα επίπεδα με τα οποία θα τιμωρούνται οι αθλητές, ανάλογα με το παράπτωμά τους και το αν θα εξακολουθούν να μη τηρούν τα μέτρα, θα είναι τα εξής:

  • Προειδοποίηση
  • Προσωρινή ή μόνιμη αφαίρεση διαπίστευσης
  • Προσωρινός ή μόνιμος αποκλεισμός από τους Αγώνες
  • Αποβολή
  • Οικονομικές κυρώσεις

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το πώς αποφασίζεται η κάθε ποινή και κάτω από ποιες παραβιάσεις. Χρήση μάσκας, καθημερινά τεστ κορονοϊού και άλλα στοιχεία για τα μέτρα κατά την παρουσία των αθλητών στο Τόκιο έχουν δοθεί από τον Απρίλιο σε όλες τις Ολυμπιακές Επιτροπές οι οποίες τα έχουν μοιράσει στις εκάστοτε εθνικές ομοσπονδίες και από εκεί στους αθλητές.

Μετάλλιο σε όσους χάσουν τελικό λόγω κορονοϊού

Επίσης, κατά την διάρκεια των Αγώνων, σε αθλήματα που διεξάγονται τελικοί για το χρυσό head to head (τζούντο, πάλη, ξιφασκία κ.α.), αποφασίστηκε πως δεν θα υπάρχει αποκλεισμός του αθλητή που θα έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, αλλά θα παραλάβει άνευ αγώνα το αργυρό μετάλλιο. Σε προκριματικούς γύρους, αν για τον ίδιο λόγο κάποιος αθλητής αποσυρθεί, τότε θα γίνεται αντικατάσταση με τον καλύτερο διαθέσιμο βάσει των rankings. Αν υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα μέχρι και τα ημιτελικά, τότε σε νοκ άουτ αναμετρήσεις εφ' όσον ένας αθλητής ή ομάδα προκριθεί και λόγω κορονοϊού πρέπει να αποσυρθεί από τον επόμενο αγώνα, την θέση τους/της θα παίρνει ο αθλητής/ομάδα που είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα