O σεκιουριτάς και το efxaristo

Δήμος Μπουλούκος
O σεκιουριτάς και το efxaristo

bet365

O Δήμος Μπουλούκος γράφει από το Λονδίνο για τον καυγά που είχε με την αστυνομία και παραλίγο να τον οδηγήσει στο τμήμα, αλλά το μόνο που συνέβη, ήταν να χάσει κάθε ιδέα για τους Βρετανούς.

Πριν μπω στο αεροπλάνο με ενθουσίαζε η ιδέα ότι θα παρακολουθήσω Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, σε μια χώρα με τεράστια παράδοση στον αθλητισμό, με φίλαθλο κοινό και με σπουδαία οργανωτική ικανότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποτε οι Βρετανοί δημιούργησαν μια αυτοκρατορία, τα απομεινάρια της οποίας υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας…

Ωστόσο από την στιγμή που πάτησα το Λονδίνο, νόμιζα ότι τελικά έφτασα κάπου αλλού και όχι στην πόλη που γνώριζα καλά στο παρελθόν. Και σα να μην φτάνει αυτό, από τότε που άρχισαν και οι Ολυμπιακοί, μέρα με τη μέρα, χάνω όλο και περισσότερο την εκτίμηση και τον σεβασμό που είχα για τους Βρετανούς.

Για τα προβλήματα στην διοργάνωση των Αγώνων, σίγουρα έχετε άποψη με τα τόσα που έχουν γραφεί και ακουστεί τις τελευταίες ημέρες, τα οποία τονίζω, ότι δεν είναι καθόλου υπερβολικά! Εχοντας την εμπειρία των τριών προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων, δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι Αγώνες του Λονδίνου είναι οι χειρότεροι του 21ου αιώνα!

Από εκεί και πέρα ήρθε και το σημερινό περιστατικό για να δέσει το γλυκό. Περιμένοντας την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα μαζί με τον εικονολήπτη του MEGAKώστα Δελδήμο έξω από το Ολυμπιακό Χωριό και δίπλα στο τεράστιο εμπορικό κέντρο που συνορεύει με το Ολυμπιακό Πάρκο, ήρθε κοντά μας ένας μαυριδερός υπάλληλος ασφαλείας του εμπορικού κέντρου και μας ζήτησε – όχι με ευγενικό τρόπο – να απομακρυνθούμε.

Τον ρώτησα για ποιο λόγο αφού είμαι σε δημόσιο χώρο και δεν ενοχλώ κανέναν, με τις συνεντεύξεις που κάνω. Μου απάντησε ότι είμαι… εισβολέας (trespasser) και πρέπει να αποχωρήσουμε εκείνη την στιγμή. Nα σημειώσω ότι ήμουν σε μέρος εκτός Ολυμπιακού Πάρκου που μπορεί να πάει ο καθένας!

Αρχισα να εκνευρίζομαι με την συμπεριφορά του και του είπα ότι δεν φεύγω καθώς δεν έχει κανένα δικαίωμα να με απομακρύνει. Τότε ανταπάντησε ότι θα ειδοποιήσει κάποιους κυρίους που θα με… διώξουν αμέσως.

Αντιλαμβανόμενος ότι με απειλούσε, του είπα – πιστεύοντας ότι έτσι θα βρω το δίκιο μου – να πάμε να μιλήσουμε στους αστυνομικούς που ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Εχοντας ακούσει πολλά για την βρετανική αστυνομία, πίστευα ότι θα κάνουν το δίκαιο και το σωστό και ήμουν σίγουρος ότι θα δικαιωθώ.

Ο σεκιουριτάς λοιπόν τους φώναξε, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισε να τους εξιστορεί τα όσα προηγήθηκαν. Όταν τελείωσε τους άκουσα έκπληκτος να συνεχίζουν το τροπάριο του μαυριδερού κυρίου και μου λένε ότι πρέπει να φύγω αμέσως από εκεί.

Οσο και να τους ζητούσα να ακούσουν και τη δική μου άποψη ήταν αμετάπειστοι και απλώνοντας τα χέρια μου επέμεναν να οπισθοχωρήσω. Εγώ δεν άλλαζα γνώμη και τους φώναζα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουν εντολές από έναν σεκιουριτά, καθώς αυτοί εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη!

Μάταια, όμως, καθώς αυτοί με επικεφαλής μια σχετικά νεαρή κοπέλα, συνέχιζαν το τροπάριο τους περί ιδιωτικής ζώνης, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε αφού ήταν ένα απλό πεζοδρόμιο από το οποίο περνούσε ο καθένας. Οση ώρα τους μιλούσα, τους έδειχνα και την δημοσιογραφική διαπίστευση για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς όμως, αποτέλεσμα καθώς επανελάμβαναν ότι δεν έχω δικαίωμα να είμαι εκεί με κάμερα και υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι γα δημοσιογράφους, όπως το Κέντρο Τύπου.

Λέγοντας τους ότι είμαι εδώ για να κάνω ρεπορτάζ και όχι για να κάθομαι στο Κέντρο Τύπου, αποφάσισα ότι δεν πρέπει να τραβήξω άλλο το σκοινί και φρόνιμο θα ήταν να φύγω. Ωστόσο λογάριαζα χωρίς την ένδοξη Βρετανική Αστυνομία. Όταν πήγα να φύγω από εκεί που ήρθα, με επιτακτικό ύφος μου το απαγόρεψαν, λέγοντας ότι δεν μπορώ. Την ίδια στιγμή από το ίδιο μέρος περνούσαν δεκάδες άσχετοι, ακόμα και μη διαπιστευμένα άτομα που έκαναν βόλτες…

Ηταν φανερό ότι όλα ήταν μάταια. ‘Η έπρεπε να τα βάλω με ανόητους αστυνομικούς, που έπαιρναν εντολές από έναν απλό σεκιουριτά και ήθελαν να κάνουν επίδειξη δύναμης υπηρετώντας παράλληλα τα συμφέροντα του μεγάλου αφεντικού, της αυστραλιανής εταιρείας που κατασκεύασε το εμπορικό κέντρο, ή έπρεπε να τους υπακούσω και να φύγω από το μέρος που αυτοί μου υπέδειξαν.

Από την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές καταλαβαίνετε ότι επέλεξα τον δρόμο της αποχώρησης, στενοχωρημένος για την κατάντια ενός λαού που είναι φανερό ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Σημειώνοντας τα στοιχεία καθώς τους φάνηκα και ύποπτος, μόνο ως ειρωνεία ήχησε στα αυτιά μου το efxaristoπου μου είπε η γυναίκα αστυνομικός! Μάλλον θα έχει κάνει διακοπές στην Ιο…

Υ. Γ. Τουλάχιστον στην ταλαίπωρη Ελλάδα, ο αστυνομικός δεν θα δεχόταν ποτέ εντολές από έναν σεκιουριτά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα