Βέλγιο - Ελλάδα: Το 'ξερες;

Βέλγιο - Ελλάδα: Το 'ξερες;

Gazzetta team
Βέλγιο - Ελλάδα: Το 'ξερες;

bet365

Η Ελλάδα ρίχνεται ξανά στη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ και το gazzetta.gr παρουσιάζει ενδιαφέρουσες πληροφορίες της αναμέτρησης με το Βέλγιο!


Ο δρόμος για τη Ρωσία περνάει από το Βέλγιο. Εκεί όπου η Εθνική θα ριχτεί στη μάχη με την πανίσχυρη ομάδα του Μαρτίνεθ, η οποία έχει ξεκινήσει... αγριεμένη τον όμιλο και θέλει στο Μουντιάλ της Ρωσίας να κάνει ό,τι δεν έκανε στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις. Να φτάσει ψηλά!

Το ματς με τους «Κόκκινους Διαβόλους» είναι κομβικό για την ομάδα του Σκίμπε. Και παρότι οι δύο χώρες έχουν δώσει μόλις τέσσερις αναμετρήσεις μέχρι στιγμής στον προκριματικό όμιλο, υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από την πορεία τους, αλλά και από τη γενικότερη εικόνα που έχουν χτίσει στις μεταξύ τους μάχες και στην παράδοση σε τέτοιου είδους ματς. Το gazzetta.gr παρουσιάζει δεδομένα, στατιστικά, παραδόσεις και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που αρκετές φορές κάνουν τη διαφορά και για τον απλό παίκτη στοιχήματος!

Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- το κουπόνι! Μη τα ξαναλέμε. Γνωστά είναι αυτά και ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

Tώρα με τη SUPERLIST από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ έχεις ακόμα καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες των μεγάλων πρωταθλημάτων και διοργανώσεων. To Βέλγιο-Ελλάδα είναι μέρος της!

Aήττητοι. Το Βέλγιο είναι αήττητο στα μέχρι στιγμής παιχνίδια του για τα προκριματικά του Μουντιάλ, έχοντας νικήσει διαδοχικά Εσθονία, Γιβραλτάρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κύπρο. Μαζί με Γερμανία και Ελβετία είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πετύχει το απόλυτο, δείχνοντας εξαιρετική συνέπεια στο ξεκίνημά της προσπάθειας πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018.

Φωτιά στην επίθεση. Το Βέλγιο είναι με διαφορά η πιο παραγωγική ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ. Έχει σημειώσει 21 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα, σε όλους τους ομίλους. Η Γερμανία και η Πορτογαλία ακολουθούν με 16 και η Ισπανία με 15. Βοηθάει σε αυτό βέβαια και η χαμηλή δυναμικότητα των περισσότερων αντιπάλων, όμως και απέναντι στη Βοσνία σκόραρε τέσσερις φορές χωρίς να δεχθεί γκολ.

Σε απόδοση 1.85 (SUPER LIST: 1.95) προσφέρεται στο Κοπόνι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ η επιλογή Under 2.5 γκολ, ενώ το Over είναι στο 1.65 (SUPER LIST: 1.75)

Στο κυνήγι του πρώτου σκόρερ. Πέντε φορές έχει βρει δίχτυα ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο φορ της Έβερτον βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και είναι αυτή τη στιγμή τρίτος σκόρερ στα προκριματικά. Βρίσκεται δύο τέρματα πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λεβαντόφσκι που έχουν 7, ενώ δεύτερος σκόρερ των Βέλγων είναι ο Μπεντέκε με 3.


Το ενδεχόμενο να σκοράρει πρώτος ο Ρομέλου Λουκάκου δίνει 3.50 στο Κουπόνι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ

Ποτέ εκτός έδρας. Ελλάδα και Βέλγιο έχουν διασταυρώσει 7 φορές τα ξίφη τους και είναι χαρακτηριστικό πως καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει καταφέρει να νικήσει την άλλη εκτός έδρας! Τελευταία φορά που η Ελλάδα έπαιξε στην έδρα των «Κόκκινων Διαβόλων» ηττήθηκε 2-0, σε φιλική αναμέτρηση του 2005.

Μόνο τέσσερις. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν τελευταία φορά αντίπαλες το 2012 στο Παγκρήτιο και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε εκείνο το ματς μόνο τέσσερις βρίσκονται στην αποστολή. Ο λόγος για τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανιάτη και Φορτούνη.

Κερδίζει όταν σκοράρει νωρίς. Η Ελλάδα του Σκίμπε έχει μέχρι στιγμής τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα προκριματικά του Μουντιάλ. Είναι χαρακτηριστικό πως απέναντι στο Γιβραλτάρ, την Κύπρο και την Εσθονία σκόραρε στα πρώτα 12 λεπτά και στο τέλος πήρε τη νίκη. Στο 1-1 με τη Βοσνία βρέθηκε πίσω στο σκορ και ισοφάρισε με τον Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις.

Στο 1.22 (SUPER LIST: 1.25) βρίσκεται η νίκη του Βελγίου στο Κουπόνι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ. Η ισοπαλία είναι στο 4.75 και η νίκη της Ελλάδας στο 9.75

Καλύτερο παθητικό. Η Εθνική Ελλάδας έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στα τέσσερα ματς που έχει δώσει για τα προκριματικά. Το συγκεκριμένο παθητικό είναι από τα καλύτερα των ομίλων. Δύο γκολ έχουν δεχθεί επίσης η Βόρεια Ιρλανδία, η Γαλλία, η Σλοβακία και η Σλοβενία. Δεν έχουν παραβιαστεί οι εστίες της Γερμανίας και της Αγγλίας, ενώ από ένα γκολ έχουν δεχτεί το Βέλγιο, η Ισπανία και η Κροατία. Η Ιταλία που με την άμυνά της καθήλωσε το Euro 2016 έχει δει την εστία της να παραβιάζεται τέσσερις φορές.

Με Σκίμπε νικά εκτός έδρας. Τέσσερις σερί νίκες εκτός έδρας μετρά η Εθνική Ελλάδας με τον Σκίμπε στον πάγκο της. Μετά τα πρώτα, αρνητικά πειράματα, η «γαλανόλευκη» βρήκε ισορροπία και ξεκινώντας από την Αυστραλία, πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στην Ολλανδία, για να ακολουθήσουν τα επίσημα «διπλά» με Γιβραλτάρ και Εσθονία.

Στο 2.10 (SUPER LIST: 2.25) βρίσκεται στο Κουπόνι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, ενώ το No Goal πληρώνει 1.48 (SUPER LIST: 1.57)

Οκτώ χρόνια χωρίς ήττα. Μολονότι στις τελικές φάσεις των τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες, το Βέλγιο είναι απόλυτα κυρίαρχο στους αγώνες που δίνει για τα προκριματικά και συγκεκριμένα γι' αυτά του Μουντιάλ. Τελευταία φορά που έχασε σε αντίστοιχη αναμέτρηση ήταν το μακρινό 2009. Με τον Άντβοκατ στον πάγκο τους, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» απογοήτευσαν και ηττήθηκαν 2-0 από την Εσθονία. Από τότε δεν ξανακοίταξαν πίσω και είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση δύο ισοπαλίες απέναντι στην Κροατία και την Ουαλία, μετρούν μόνο νίκες.


Στο 1.68 προσφέρεται στο Κουπόνι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ η νίκη του Βελγίου από ημίχρονο, ενώ η ισοπαλία και στα δύο 45λεπτα προσφέρεi 6.75. Το ενδεχόμενο νίκης της Ελλάδας από ημίχρονο προσφέρει 15.50!

Γαλανόλευκο σερί. Καλά τα πάει στα προκριματικά του Μουντιάλ και η Εθνική Ελλάδας. Τελευταία φορά που έχασε ήταν τον Μάρτιο του 2013 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Από τότε έχει χτίσει ένα σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα, εκ των οποίων μάλιστα οι εννιά είναι νίκες. Ρουμανία και ξανά Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει να της πάρουν το βαθμό.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα