Στον δάσκαλό μας, με αγάπη!

Στον δάσκαλό μας, με αγάπη!

Μιχάλης Τσαμπάς
Στον δάσκαλό μας, με αγάπη!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Γιώργο Δώνη που παράλληλα με την προπονητική, σε μια ομάδα «ιδιαίτερων συνθηκών», διατηρεί και την ιδιότητα του... καθηγητή με ειδικότητα την «Παναθηναϊκή ιστορία».

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Βόλφσμπουργκ - Χόφενχάιμ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

O Γερμανός ρέφερι με το χαρακτηριστικό τριπλό σφύριγμα δίνει το σύνθημα ώστε ένα ακόμη «αιώνιο» ντέρμπι να περάσει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μερικά λεπτά πριν ο Παναθηναϊκός με το γκολ-πέναλτι του Μολό σώζει τον βαθμό, αλλά κυρίως το γόητρο αποδεικνύοντας ότι παραμένει «σύλλογος μεγάλος» και με φανέλα που ζυγίζει πολλά κιλά.

Ο κόσμος στις εξέδρες που πήγε στο γήπεδο με βαριά καρδιά και κακό προαίσθημα χειροκροτεί και πανηγυρίζει. Κυρίως για την εικόνα της στιγμής και την αντίδραση της ομάδας… Πιθανότατα και οι παίκτες είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο. Κάπου εκεί η κάμερα του συνδρομητικού καναλιού απαθανατίζει την εικόνα του ντέρμπι, ίσως και όλης της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Ξεκάθαρα φαίνεται ο Γιώργος Δώνης να προτρέπει ή καλύτερα να το επιβάλλει προς τους παίκτες του, λέγοντας «μην πανηγυρίσει κανείς».

Το «τρένο» ως ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» έχει πανηγυρίσει τίτλους κι έφτασε μια… ανάσα από το να παίξει τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Γνωρίζει προφανώς πολύ καλά ότι το μέγεθος του Παναθηναϊκού δεν είναι να έχει μετά από 4 αγωνιστικές μόλις 2 βαθμούς, ούτε να πανηγυρίζει μια εντός έδρας ισοπαλία σε ένα αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βεβαίως και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για μια ομάδα της «ποδοσφαιρικής κανονικότητας» αλλά για ένα σύνολο «ειδικών συνθηκών».

Με ένα ρόστερ που δεν ξεχειλίζει από ποιότητα και με δυνατότητες που σίγουρα έχουν ταβάνι. Και μάλιστα όχι ιδιαίτερα υψηλό. Όμως ακόμη και έτσι η φανέλα είναι πράσινη, το έμβλημα είναι το τριφύλλι και η ονομασία της Παναθηναϊκός. Νέτα και σκέτα. Ούτε Παναθηναϊκός Β΄, ούτε Παναθηναϊκός Γ’. Ούτε κάτι άλλο...

Οπότε ότι γίνεται, ότι γράφει αυτό μεταφέρεται στο dna και την ιστορία του club. Καλές και κακές στιγμές. Στις χρυσές ή στις μαύρες σελίδες αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Δώνης με την συγκεκριμένη εντολή δεν θέλησε να δώσει κάποια επικοινωνιακή παράσταση. Αλλωστε προφανώς και δεν γνώριζε ότι σε μια στιγμή που οι σφυγμοί… χτυπούσαν κόκκινο, η κάμερα της Nova θα «σημάδευε» τα χείλη του.

Ούτε προφανώς ήθελε να… κόψει στη μέση τη χαρά των παικτών του, που τα έδωσαν όλα, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, που δεν ήξεραν τι Δευτέρα θα… ξημέρωνε σε περίπτωση μιας βαριάς ήττας από τον Ολυμπιακό. Απλά βρήκε την ευκαιρία, ιδανική ευκαιρία, να θυμίσει σε όλους σε ποιον σύλλογο παίζουν. Το μέγεθος του, που δεν μπορεί να μικρύνει έστω κι αν «εκ των έσω» έχουν καταβάλει κάθε… προσπάθεια για να το πετύχουν.

Τι… κουβαλάει πίσω του, πόσο τυχεροί είναι που έστω και σε ένα (παρατεταμένα) άσχημο φεγγάρι του Παναθηναϊκού είναι μέλη του και εκατομμύρια φιλάθλων σε κάθε γωνιά της χώρας τους στηρίζει. Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε (23/9/2018) από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό όταν ο Γιώργος Δώνης είχε πει στην συνέντευξη τύπου πως «μέσα στα αποδυτήρια γίνονται και μαθήματα ιστορίας».

Είναι προφανές λοιπόν με τα όσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πως εκτός από την προπονητική, ο 51χρονος τεχνικός διατηρεί και την ιδιότητα του καθηγητή με ειδικότητα την «Παναθηναϊκή ιστορία».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα