Ζοσέ Μουρίνιο: Σαν σήμερα άλλαξε την ιστορία της Τσέλσι ως...special one (vids)

Ζοσέ Μουρίνιο: Σαν σήμερα άλλαξε την ιστορία της Τσέλσι ως...special one (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζοσέ Μουρίνιο: Σαν σήμερα άλλαξε την ιστορία της Τσέλσι ως...special one (vids)

bet365

Μια τέτοια ημέρα, 2 Ιουνίου, του 2004, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποφάσισε ν' αλλάξει όλο το μέλλον της Τσέλσι και ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο που δίχως ενδοιασμό ή ίχνος ταπεινότητας, αυτοχαρακτηρίστηκε «special one»...
Hot Shots 2: Έφτασε φορτωμένο με πολλαπλαστιαστές. |21+ * Ισχύουν οροι και προϋποθέσεις.

Οι «μπλε» του Λονδίνου ήταν άλλη ομάδα πριν από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ή καλύτερα, άλλος... οργανισμός. Λειτουργούσε τελείως διαφορετικά πριν από τον Ρώσο μεγιστάνα κι εκείνος άλλαξε ολόκληρη την ιστορία του κλαμπ από την ημέρα που πήρε στα χέρια του τις τύχες του συλλόγου.

Στις 2 Ιουνίου του 2004, ο Ζοσέ Μουρίνιο ανακοινώνεται από τους «μπλε», μόλις λίγες μέρες μετά την τεράστια επιτυχία με την Πόρτο και την κατάκτηση του Champions League, σε back-to-back ευρωπαϊκούς θριάμβους έπειτα και από το Κύπελλο UEFA του 2003.

Κάνοντας την εμφάνισή του με περίσσια αυτοπεποίθηση και θράσος, ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέφερε: «Κατά την γνώμη μου και μπορεί να πείτε ότι είμαι αυθάδης, η ομάδα τώρα έχει τοπ προπονητή εκτός από τοπ ποδοσφαιριστές. Δεν είμαι απλά ένας απ' όλους, είμαι Πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο και θεωρώ ότι είμαι ο special one»...

Η ιστορία έγραψε πολλά και τον δικαίωσε μέχρι την απομάκρυνσή του τον Σεπτέμβρη του 2007.

Στην πρώτη του χρονιά οδήγησε την Τσέλσι στην κορυφή του πρωταθλήματος για πρώτη φορά έπειτα από 50 χρόνια (29 νίκες, 1 ήττα, 25 clean sheets) και η ομάδα του έκανε ρεκόρ παθητικού έχοντας δεχθεί μονάχα 15 τέρματα! Παράλληλα πήρε και το LeagueCup εκείνης της χρονιάς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα