Σαν σήμερα: Το «θαύμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπάγερν στο Καμπ Νόου (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Σαν σήμερα: Το «θαύμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπάγερν στο Καμπ Νόου (pics & vids)

bet365

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Μαΐου του 1999, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραφε ιστορία κατακτώντας αήττητη το τρόπαιο του Champions League.

Der Klassiker με ενισχυμένες αποδόσεις, Novi Specials και προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Φαίνεται πως ήταν γραφτό, ο τίτλος του Champions League να πάει στους «κόκκινους διαβόλους» το 1999. Ηταν ένας από τους πιο συνταρακτικούς αγώνες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ολα έδειχναν πως η κούπα θα κατέληγε στα χέρια των ποδοσφαιριστών της Μπάγερν, ωστόσο όλα άλλαξαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, εκείνο το βράδυ στη Βαρκελώνη. Οι «Βαυαροί» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, από πολύ νωρίς, στο 9' χάρη στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάριο Μπάσλερ.

Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ της Μπάγερν και οι Γερμανοί στις εξέδρες πανηγύριζαν καθώς έβλεπαν την ομάδα τους να είναι ένα βήμα πριν την κατάκτηση. Ωστόσο, το συγκρότημα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, μίλησε στο 90'!

Η Γιουνάιτεντ κέρδισε κόρνερ στο 90'. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, κατευθύνθηκε προς το σημαιάκι του κόρνερ για να εκτελέσει. Με την εκτέλεση του Αγγλου θρύλου, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σέριγχαμ κι αυτός με σουτ έκανε το 1-1. Κάπου εκεί «κόπηκαν» τα πόδια των παικτών της Μπάγερν.

Είδαν ένα τρόπαιο να απομακρύνεται παρά το γεγονός πως καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 90+2' η Γιουνάιτεντ, πέτυχε την απόλυτη ανατροπή. Ο Μπέκαμ ξανά από κόρνερ, αυτή τη φορά βρήκε το κεφάλι του Σόλσκιερ κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Το τελικό 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αυτού του σπουδαίου αγώνα, μεταξύ των δύο ομάδων με την ομάδα της Μάντσεστερ να ανακηρύσσεται αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 31 χρόνια, κάνοντας το treble.

Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Νέβιλ, Γιόνσεν, Σταμ, Ίργουιν, Γκιγκς, Μπέκαμ, Μπατ, Μπλόμκβιστ (67' Σέριγχαμ), Γιόρκ, Κόουλ (81' Σόλσκιερ)

Μπάγερν Μονάχου (Χίτσφελντ): Καν, Ματέους (80' Φινκ), Μπάμπελ, Λίνκε, Κουφούρ, Τάρνατ, Έφενμπεργκ, Γέρεμις, Μπάσλερ (87' Σαλιχάμιζιτς), Γιάνκερ, Τσίκλερ (71' Σολ)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα