Μπακασέτας is here...

Γιώργος Τσακίρης
Μπακασέτας is here...

bet365

Έβαλε γκολ, κέρδισε πέναλτι, έδωσε ασίστ, καθάρισε για την ΑΕΚ και χάρισε εύκολο διπλό στο Αγρίνιο... Τι άλλο να κάνει για να είναι ο MVP της αγωνιστικής...

Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αγρινίου υποχρέωσε και τους πλέον αυστηρούς κριτές του να αναγνωρίσουν την αγωνιστική του αξία. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς υποχρέωθηκαν κατά κάποιον τρόπο να απολογηθούν σχετικά με το κομμάτι που αφορά την ποδοσφαιρική του ποιότητα και το ταλέντο του, το οποίο αρκετοί θεωρούσαν πως δεν ήταν αρκετό για να ανταπεξέλθει στην πίεση και το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ. Προφανώς όμως και ήταν δεδομένες οι αγωνιστικές αρετές του Τάσου Μπακασέτα (περί ου ο λόγος) μέρος των οποίων είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο ματς της Ένωσης με τον Παναιτωλικό (και) στο πρωτάθλημα!

Εννοείται πως ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός των «κιτρινόμαυρων» συνιστά τον MVP της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε και αποτελούσε την εναρκτήρια για τον δεύτερο γύρο της σεζόν που διανύουμε. Σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ. Κέρδισε με εκπληκτική στην κίνηση προσποίηση το πέναλτι για το 0-2 του Λάχαρου. Πρόσφερε με μια συνολική ενέργεια παγκόσμιας κλάσης το 0-3 στον Αραούχο... Κι όλα αυτά σε διάστημα ενός (παρά λίγων λεπτών) 45λεπτου... Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον απόλυτο MVP της αγωνιστικής που μας άφησε και δεν έφερε αλλαγές στο κομμάτι που αφορά την βαθμολογία.

Δεν ήταν όμως μόνο το τέρμα που σημείωσε. Ούτε το κερδισμένο πέναλτι που απέφερε το δεύτερο γκολ. Και σίγουρα δεν έμεινε μόνο στην ασίστ που έδωσε για το τρίτο από τα τέσσερα συνολικά τέρματα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Είναι η συνολική παρουσία του και η συνύπαρξη του στο αριστερό άκρο με τον Μπακάκη. Ο Μπακασέτας έκανε 4 κλεψίματα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Έκοψε 5 προσπάθειες ανάπτυξης του αντιπάλου (4 από τα αριστερά και μια στον άξονα). Πήρε 6 φάουλ από τους αντιπάλους του. Είχε τρία καλά σουτ, ένα δοκάρι και έξι σούπερ μεταβιβάσεις εκ των οποίων οι δυο συνιστούσαν ιδανικές αλλαγές παιχνιδιού (από τη μία πλευρά, αριστερά, στην άλλη, δεξιά).

Πάντως προτού αρχίσει το ματς το πρώτο σοκ ήρθε στην ανακοίνωση της ενδεκάδας της ΑΕΚ. Κι αυτό διότι ο Τάσος Μπακασέτας επιλέχθηκε για πολλοστή φορά να χρησιμοποιηθεί στο ένα από τα δυο άκρα. Αυτή τη φορά αριστερό χαφ – εξτρέμ επί της ουσίας. Για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζουμε πως μπορεί να διαπρέψει (αποδεδειγμένα) ως δεύτερος επιθετικός, ελεύθερος πίσω από τον φορ, προφανώς και όταν τον τοποθετούν στο άκρο του... κόβουν πολύ από τη δύναμή του... Θα μπορούσε να 'χει γκρινιάξει για κάτι τέτοιο πολλές φορές στη διάρκεια της σεζόν που διανύουμε. Όχι αυτός όμως, όχι ο Μπακασέτας.

Στο μυαλό του δεν υπάρχει καν η σκέψη «να βρούμε τη δικαιολογία». Αντίθετα μέσα στο κεφάλι του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή υπάρχει σα μότο ποδοσφαιρικής ζωής «πρέπει να δουλέψουμε, να εξελιχθούμε», με επιμονή και υπομονή... Είναι τόσο σοβαρό και ισορροπημένο παιδί που ακόμη και η σκληρή κριτική (από δήθεν ειδήμονες και από... άμπαλους) δεν θα μπορούσε να τον επηρεάσει. Να τον πάει προς τα πίσω και να του στερήσει τη χαρά του να ζήσει το όνειρό του: να είναι μέλος μιας μεγάλης ομάδας που πρωταγωνιστεί και ο ίδιος αποτελεί κανονικό μέλος αυτής που υπολογίζεται και προσφέρει!

Πόσο εύκολα ξέχασαν όλοι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που λόγω προβλήματος τραυματισμού υποχρεώθηκε να χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Ένα γεγονός πολύ σημαντικό για να μπορέσει ένας παίκτης να δέσει σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο και το οποίο θα τον πάει δεδομένα πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας και προσαρμογής με το υπόλοιπο γκρουπ. Εννοείται πως δεν βόλευε να το αναφέρουν οι... ειδήμονες του ποδοσφαίρου και δεν χωρούσε στις αναλύσεις τους αφού έτσι θα έπρεπε να αναγνωρίσουν ότι χρειάζεται χρόνο και χωρίς να παίρνει σερί συμμετοχών θα ήταν αδύνατο να φτάσει εκεί που μας έχει αποδείξει ότι μπορεί (μια βασική λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, αλλά τους χαλάει το στόρι και την... άμπαλη κριτική τους, την οποία προφανώς και δεν ανέφεραν σκοπίμως).

Το πιο βασικό είναι ότι ο «Μπάκα» αποδεικνύει και επιβεβαιώνει ότι είναι εδώ και έτοιμος για να δώσει αυτά που ήλπιζε και περίμενε η ΑΕΚ. Χωρίς να χρειάζεται να έχει στάμπα το «αντί» κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή. Διότι είναι ο Τάσος Μπακασέτας, με δικό του όνομα και επώνυμο, με δικό του αγωνιστικό προφίλ και με ξεχωριστή δεδομένα ποιότητα και εξαιρετική αγωνιστική αξία (και αγωνιστικά χαρακτηριστικά).

Δεν θα το 'χετε προσέξει καλά, αλλά πρέπει και αξίζει τον κόπο, να το δείτε ξεχωριστά. Βρείτε το βίντεο με το γκολ του Μπακασέτα με το απ' ευθείας φάουλ και εστιάστε στον τρόπο που τρέχει να το πανηγυρίσει μαζί του ο Κονέ (και το πάθος του τελευταίου όταν κοιτάζει τον κόσμο της ΑΕΚ) και πως μένουν στο τέλος οι δυο τους και το... γιορτάζουν! Απ' τις ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα