Καμπίμπ Νουρμαγκομέτοβ: Ο κορυφαίος MMAer μπήκε στο Hall of Fame του UFC (vid)

Newsroom
Καμπίμπ Νουρμαγκομέτοβ: Ο κορυφαίος MMAer μπήκε στο Hall of Fame του UFC (vid)

bet365

Στο Hall of Fame του UFC μπήκε ο Καμπίμπ Νουρμαγκομέτοβ, μετά τις 29 νίκες που πανηγύρισε σε ισάριθμους αγώνες, εκ των οποίων οι 8 ήταν με νοκ άουτ.

Το UFC ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρωταθλητής ελαφρών βαρών του Καμπίμπ Νουρμαγκομέτοβ θα εισαχθεί στο «Modern Wing» του Hall of Fame του UFC ως μέλος της κατηγορίας του 2022. Η τελετή εισαγωγής του UFC Hall of Fame 2022, που θα παρουσιάσει η Toyo Tires, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της 10ης Ετήσιας Διεθνούς Εβδομάδας Αγώνα UFC αυτό το καλοκαίρι στο Λας Βέγκας.

«Ο Καμπίμπ είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές που έχουν αγωνιστεί ποτέ σε επαγγελματικά αθλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ. «Κανείς δεν κυριάρχησε τους αντιπάλους του με τον τρόπο που έκανε ο Καμπίμπ και το να αποσυρθεί αήττητος, ως πρωταθλητής ελαφρών βαρών στον κόσμο είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Θα είναι τιμή να τον εισάγω στο Hall of Fame του UFC αυτό το καλοκαίρι».

Ο Νουρμαγκομέτοβ θα μπει στο Hall of Fame του UFC ως μέλος του Modern Wing, μετά από συμμετοχές στους Forrest Griffin (2013), BJ Penn (2015), Urijah Faber (2017), Ronda Rousey (2018), Michael Bisping (2019), Rashad Evans ( 2019) και Georges St-Pierre (2020) σε αυτή τη διακεκριμένη κατηγορία.

Τελευταία φορά που τον είδαμε στο κλουβί ήταν στις 24/10 του 2020 όπου επικράτησε του Τζάστιν Γκέτχε! Αυτή ήταν κι η τελευταία φορά που αγωνίστηκε γιατί είχε υποσχεθεί στη μητέρα του να μην την αφήσει μόνη της από τη στιγμή που έχασε τον πατέρα του.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη του μάχη μετά το χαμό του πατέρα του, ο Καμπίμπ Νουρμαγκομέτοβ πήρε την 29η νίκη του σε 29 ματς καριέρας.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ξέσπασε σε κλάματα. Στα 33 του χρόνια, στο πράιμ του, ο καλύτερος όλων των εποχών στη κατηγορία του, εκπληρώνει την υπόσχεση που έδωσε στη μητέρα του. Αποσύρεται από την ενεργό δράση.

«Δε παλεύω για τα χρήματα. Παλεύω για τη κληρονομιά μου. Παλεύω για τους ανθρώπους μου».

 

Τελευταία Νέα