Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Στέφανο Ντούσκο (vid)

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Στέφανο Ντούσκο (vid)

bet365

Η στιγμής της… ζωής του Στέφανου Ντούσκου για τον οποίο ακούστηκε ο εθνικός ύμνος στο Τόκιο.

Την κορυφαία στιγμή της καριέρας του έζησε ο Στέφανος Ντούσκος λίγο μετά τον τελικό στο σκιφ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρωταθλητής της κωπηλασίας στάθηκε μπροστά στον χώρο της απονομής των μεταλλίων μαζί με τον Νορβηγό Μπορτς και τον Κροάτη Μάρτιν για να παραλάβει το χρυσό του μετάλλιο.

Στην απονομή μάλιστα κλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος χαμογελαστός πρόσφερε το μετάλλιο στον πρωταθλητή από τα Γιάννινα, για τον οποίο ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος για πρώτη φορά στο Τόκιο.

Ντούσκος: «Εφερα στα Γιάννενα το χρυσό μετάλλιο!»

Ο Ντούσκος μετά την απονομή έκανε νέες δηλώσεις στην ΕΡΤ, φορώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

«Πραγματικά δεν το περίμενα. Ήταν δώρο Θεού. Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την καθοδήγηση και για όλα. Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα έφτανα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και μάλιστα σε ολυμπιακή ρεγκάτα. Προσπάθησα να μην δακρύσω«» είπε αρχικά.

«Την ώρα του ύμνου σκεφτόμουν τα πάντα. Την προπόνησή μου, τον προνπονητή μου, τους γιατρούς, την οικογένειά μου... Δεν έχω λόγια. Εφερα στα Γιάννενα το χρυσό μετάλλιο! Τρέμω ολόκληρος που κρατάω το χρυσό. Δεν έχω λόγια. Πίστευα και προσευχόμουν για ένα μετάλλιο, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα πάρω το χρυσό. Είναι εξωπραγματικό».

Στη συνέχεια ο Ντούσκος έκανε μία αναδρομή στην πορεία του στην κωπηλασία.

«Κάποτε πίστευα ότι θα πάω στους Ολυμπιακούς. Μετά την έκτη θέση στο Ρίο στην τετράκωπο, έκανα περισσότερη προπόνηση. Πήγα στο μονό που θέλει μεγάλη προσπάθεια. Ήθελα να είμαι στον τελικό. Το πέτυχα και από την στιγμή που έγινε αυτό, έπαιρνα θετική ενέργεια από όλους. Ολοι πίστευαν σε ένα μετάλλιο. Το ήθελα πολύ. Οι αντίπαλοί μου είναι με πολλά χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία κι εγώ μόλις δύο. Δεν πίστευα ότι θα είμαι στους κορυφαίους. Τώρα θέλω να γυρίσω στους ανθρώπους μου και να τους δείξω το μετάλλιο» πρόσθεσε ο Ντούσκος.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα