Κωπηλασίας: Τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό

Κώστας Ευθυμιάδης
Κωπηλασίας: Τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό

bet365

Ντούσκος, Αναστασιάδου, Παπακωνσταντίνου και διπλό σκιφ έκαναν το απόλυτο και αύριο θα διεκδικήσουν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας!

Σπουδαίες εμφανίσεις από τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Μόναχο. Σε τέσσερις ημιτελικούς είχαμε ισάριθμες προκρίσεις σε τελικό και όλοι θα πάνε να διεκδικήσουν μετάλλια.

Ο Στέφανος Ντούσκος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ουσιαστικά μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο και κατάφερε να μπει σε έναν ακόμη τελικό.
Στα πρώτα 500 μέτρα ήταν οριακά μπροστά από τον Τόμας και βλέποντας πως εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό (προκρίνονταν οι πρώτοι τρεις) χαλάρωσε λίγο τον ρυθμό του και τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 7:14.02 (ο Τόμας έκανε 7:12.80). Ο τελικός του Ντούσκου έχει προγραμματιστεί αύριο, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης (14/8) στις 15:03 και κλείνει το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Πρόκριση και για την Αναστασιάδου

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου πέρασε επίσης στον αυριανό τελικό. Τερμάτισε τρίτη στην ημιτελική της σειρά με χρόνο 8:11.74 πηγαίνοντας πολύ χαλαρά την κούρσα. Η Αναστασιάδου προέρχεται από τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 και προσθέτει άλλη μία επιτυχία στο βιογραφικό της.

Στον τελικό του σκιφ ελ.βαρών ο Παπακωνσταντίνου!

Πανηγυρικά προκρίθηκε στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Τερμάτισε πρώτος στην ημιτελική σειρά του με χρόνο 7:11.98 και θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον αυριανό (14/8) τελικό.

Από την αρχή της κούρσας αποσπάστηκε από τους αντιπάλους του και έφτασε εύκολα στη νίκη, κρατώντας και δυνάμεις για τον τελικό. Ο τελικός θα γίνει στις 12:20.

Τελικός και στο διπλό σκιφ

Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ, το δίδυμο των Καλανδαρίδη και Παλαιοπάνου πήρε επίσης το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό. Δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα να περάσουν, καθώς τερμάτισαν στη δεύτερη θέση πίσω από το εντυπωσιακό πλήρωμα της Κροατίας, κάνοντας χρόνο 6:40.64 (οι Κροάτες έκαναν 6:35.99). Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 13:59.

 

Τελευταία Νέα