Κωπηλασία: Ομάδα για μετάλλια στο Ευρωπαϊκό

Newsroom
Κωπηλασία: Ομάδα για μετάλλια στο Ευρωπαϊκό

bet365

Για το Μόναχο αναχώρησε σήμερα η Εθνική ομάδα κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών η οποία θα πάρει μέρος στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην πόλη της Βαυαρίας από 11-14 Αυγούστου.

Η αποστολή της κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προδιαθέτει για σπουδαία πράγματα στο Μόναχο.

Στην αποστολή μετέχουν συνολικά 8 αθλητές τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες που θα στελεχώσουν έξι πληρώματα.

Ανάμεσά τους και ο χρυσός Ολυμπιονίκης πριν από ένα χρόνο στο Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, που θα δώσει ουσιαστικά τον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά τον θρίαμβο της Ιαπωνίας που έφερε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας.

Στο σκιφ ελ βαρών βαρών θα αγωνιστεί ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Αντώνης Παπακωνσταντίνου ενώ και στο διπλό οι επίσης παγκόσμιοι πρωταθλητές Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος.

Στις γυναίκες μετά τις υποχρεωτικές αλλαγές που έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα θα αγωνιστούν η παγκόσμιες πρωταθλήτριες πρόσφατα στο Βαρέζε στην κατηγορία Κ23 Ευαγγελία Αναστασιάδου (στο σκιφ) και Ευαγγελία Φράγκου- Χριστίνα Μπούρμπου (στη δίκωπο) καθώς και η επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια και με πολλές διακρίσεις και στην παράκτια κωπηλασία Ζωή Φίτσιου (σκιφ ελ βαρών).

«Είναι μια αποστολή που ταξιδεύει με πολύ καλή προετοιμασία και μεγάλες προσδοκίες, είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας του χρυσού Ολυμπιονίκη μας Στέφανου Ντούσκου μετά το θρίαμβο του Τόκιο και πάμε συγκρατημένα αισιόδοξα για τα θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ και αρχηγός της αποστολής στο Μόναχο Γιάννης Βράμπας και συμπλήρωσε: «Οι πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες στο Βαρέζε με την ανάδειξη της Εθνικής ομάδας Εφήβων σε πρώτη παγκόσμια δύναμη μας γεμίζει αισιοδοξία και θάρρος για το μέλλον αφού έχουμε μπροστά μας μια εξαιρετική φουρνιά αθλητών».

Ολοι οι τελικοί της κωπηλασίας θα μεταδοθούν απευθείας το Σαββατοκύριακο 13-14/8 από την ΕΡΤ3.

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής

ΑΝΔΡΕΣ
Σκιφ :Στέφανος Ντούσκος
Σκιφ ελ βαρών: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Διπλό σκιφ: Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σκιφ :Ευαγγελία Αναστασιάδου
Σκιφ ελ βαρών: Ζωή Φίτσιου
Δίκωπος άνευ: Ευαγγελία Φράγκου-Χριστίνα Μπούρμπου

 

Τελευταία Νέα