Ντουντουνάκη: «Δεν έχω φτάσει ξανά ένατη στον κόσμο, είμαι χαρούμενη»

Ντουντουνάκη: «Δεν έχω φτάσει ξανά ένατη στον κόσμο, είμαι χαρούμενη»
Η κορυφαία εν ενεργεία Ελληνίδα κολυμβήτρια κάνει τον απολογισμό της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τονίζει την ανάγκη που υπάρχει για χορηγούς όπως τα My market στον αθλητισμό.

«Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα», λέει με μάτια δακρυσμένα η Άννα Ντουντουνάκη, λίγες στιγμές αφού αποκλείστηκε μόλις για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου από τον τελικό των 100μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως όλα στον αθλητισμό κρίνονται στις μικρές – στις πολύ μικρές – λεπτομέρειες. Δεν έχουν περάσει περισσότεροι από τρεις μήνες όταν η Χανιώτισσα κολυμβήτρια που ανήκει στη My Ομάδα των My market κατέρριπτε το Πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50άρας πισίνας και με χρόνο 57.37 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο πρώτος στόχος για το 2021, λοιπόν, επετεύχθη.

Ο δεύτερος στόχος – δηλαδή, η είσοδος στην κορυφαία οκτάδα στα 100μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες –, «χάθηκε» μόλις για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου. Και μάλιστα όταν η Άννα Ντουντουνάκη ξεπέρασε τον ίδιο της τον εαυτό πετυχαίνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 57.25.

Μερικές ημέρες μετά τον συγκλονιστικό ημιτελικό, η 25χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης κάνει τον απολογισμό της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο Gazzetta και εξηγεί τους λόγους που οι χορηγοί όπως τα My market κρίνονται απαραίτητοι στην πορεία ενός αθλητή και μιας αθλήτριας.

Κατ’αρχάς συγχαρητήρια για την κούρσα και το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Ήταν κάτι που περίμενες;

«Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για να κάνω αυτές τις κούρσες φέτος. Οπότε ναι, το περίμενα. Το ήλπιζα δηλαδή. Να καταφέρω σε αυτή τη μία κούρσα να φτάσω κοντά στους χρόνους που κάνω στις προπονήσεις».

Σε είδαμε να «λυγίζεις» ακριβώς μετά τον αγώνα. Ήταν δάκρυα απογοήτευσης;

«Ήταν λίγο από όλα. Δεν ήμουν έτοιμη να δεχθώ τέτοιες ερωτήσεις ακριβώς μετά τον αγώνα, ούτε πίστευα ότι θα πάρουν τέτοια δημοσιότητα, αφού οι δηλώσεις ήταν για το site της KOE, που δεν το κοιτούν πολλοί. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη εκείνη τη στιγμή. Με αυτά τα δάκρυα, ένιωσα ότι έφτασε η στιγμή της απελευθέρωσης για εμένα, έπειτα από όλη αυτή την πίεση που είχε συσσωρευτεί».

Κοιτώντας πίσω, είσαι ευχαριστημένη με την εμφάνισή σου στο Τόκιο;

«Σαφώς και ο στόχος μου ήταν ο τελικός, οπότε υπάρχει μια πικρία. Όμως, έφτασα πολύ κοντά. Κατάφερα να έχω την απόδοση που ήθελα, τη συνδύασα και με ένα Πανελλήνιο ρεκόρ και έφτασα πολύ κοντά στην πρόκριση. Ένατη στον κόσμο δεν έχω φτάσει ξανά στη ζωή μου. Οπότε είμαι ευχαριστημένη. Έχω αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και έχω σταθερά καλά πλασαρίσματα. Οπότε βλέπω τη συμμετοχή μου με θετικό πρόσημο και παίρνω δύναμη για να συνεχίσω και τα επόμενα χρόνια.

Και θέλω να ευχαριστήσω και όσους έχουν σταθεί δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα. Τους ανθρώπους μου, τους προπονητές μου και τους χορηγούς μου, όπως τα My market».

Οπότε στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024;

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ναι. Ευτυχώς, έχω χρόνια μπροστά μου και ελπίζω πως στα επόμενα τρία χρόνια θα συνεχίσω να βελτιώνομαι. Μακάρι, λοιπόν, να συνεχίσω με κάνω καλούς χρόνους και να πετυχαίνω διακρίσεις στις υπόλοιπες διοργανώσεις και να είμαι σε θέση να στοχεύσω σε ένα καλό αποτέλεσμα στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Είδαμε πολλούς αθλητές να αναφέρουν σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά στις προπονήσεις τους. Είναι αναγκαία, λοιπόν, η ύπαρξη χορηγών, σωστά;

«Απολύτως αναγκαία! Δεν είναι βιώσιμο όλο αυτό αν δεν έχεις τη στήριξη των χορηγών. Για αυτό και είμαι ευγνώμων που έχω χορηγούς, όπως τα My market που βρίσκονται δίπλα μου εδώ και δύο χρόνια και φροντίζουν για να έχω μια πιο εύκολη καθημερινότητα και να αφιερώνομαι ολοκληρωτικά στις προπονήσεις μου».

Ποιο είναι το βήμα σου για το επόμενο διάστημα;

«Αρχικά, πρέπει να κάνω μια εργασία για το διδακτορικό που έχω καθυστερήσει πολύ! Ήταν πρώτα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έπειτα οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πήρα παράταση στην παράταση. Θα την κάνω λοιπόν στο αεροπλάνο για να κερδίσω χρόνο. Έπειτα, θα κάνω τις διακοπές μου και θα ξεκουραστώ. Και μετά θα αρχίσει η προετοιμασία για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα επιστρέψω στις πισίνες στα τέλη του Αυγούστου στο International Swimming League, στην Ιταλία, όπου θα διεξαχθεί η κανονική σεζόν».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα