Γιαννιώτης στο Gazzetta για Γκολομέεβ: «Τον καμαρώνω τον Κριστιάν»

Γιαννιώτης στο Gazzetta για Γκολομέεβ: «Τον καμαρώνω τον Κριστιάν»

bet365

Ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στο Gazzetta για την σπουδαία 5η θέση του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ περίμενε να κερδίσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Τόκιο, αφού ήταν μέσα στις δυνατότητες του, αλλά έμεινε στην 5η θέση στον μεγάλο τελικό.

Η επιτυχία του είναι τεράστια για την ελληνική κολύμβηση και ισοφάρισε την καλύτερη θέση που είχε ποτέ Έλληνας αθλητής στην πισίνα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες (μετά από το 1896) που είναι η 5η θέση του Σπύρου Γιαννιώτη στα 1500μ ελεύθερο το 2004 στην Αθήνα.

Ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στο Gazzetta για την κούρσα του Κριστιάν Γκολομέεβ:

«Τεράστια επιτυχία η 5η θέση»

«Θεωρώ ότι είναι τεράστια επιτυχία η 5η θέση στα 50μ ελεύθερο που είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κολύμβηση.

Σίγουρα ο Κριστιάν θα είναι απογοητευμένος αφού είχε τον χρόνο που θα τον ανέβαζε στο βάθρο.

Αυτός όμως είναι ο αθλητισμός. Να καθίσει μαζί με τον προπονητή του, τον Άκη, να αναλύσει τις κούρσες του και να ετοιμάσουν το πλάνο για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή.

«Έχει διάρκεια δεν είναι φωτοβολίδα»

Σίγουρα τα 3 χρόνια για το Παρίσι είναι πολύ μακριά για έναν αθλητή αλλά ο Κριστιάν δεν είναι αθλητής-φωτοβολίδα αλλά ένας σταθερός αθλητής που ανήκει στην παγκόσμια ελίτ στο αγώνισμα.

Θεωρώ ότι είναι μέσα στις δυνατότητες του να μας φέρει ένα μετάλλιο. Το πίστευα για το Τόκιο και το πιστεύω για το Παρίσι. Είναι δύσκολο. Σίγουρα θα είναι στεναχωρημένος αλλά έχει ανθρώπους δίπλα του για να τον βοηθήσουν να συνεχίσει. Θα είναι πιο έμπειρος στο Παρίσι.

«Όλα για κάποιο λόγο γίνονται»

Τον καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθει μετά από την κούρσα.

Όπως λέει και η μητέρα μου όμως "όλα για κάποιο λόγο γίνονται". Τον πιστεύω πάρα πολύ. Είμαι περήφανος για τον Κριστιάν. Τον καμαρώνω.

Όλη η Ελλάδα και μιλάω ειδικά για τους ανθρώπους της κολύμβησης νιώθουν έτσι για τον Κριστιάν.

«Δίπλα του για τον μεγάλο στόχο»

Όταν θα βρεθούμε στην Ελλάδα θα του μιλήσω και θα του πω κάποια πράγματα για την επόμενη ημέρα. Έχουμε έναν αθλητή που διεκδικεί με αξιώσεις ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στην κολύμβηση και πρέπει να τον στηρίξουμε για να φτάσει στο μεγάλο στόχο του».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα