Γκολομέεβ στο Gazzetta: «Ελπίζω στο Παρίσι να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα»

Δήμος Μπουλούκος
Γκολομέεβ στο Gazzetta: «Ελπίζω στο Παρίσι να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα»

bet365

O Kριστιάν Γκολομέεβ εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη εμφανώς στενοχωρημένος και το Gazzetta τον άκουσε να μιλά για την 5η θέση στο 50άρι, αλλά και την απόφαση του να τα δώσει όλα στο Παρίσι το 2024.

Ο τελικός των 50 μέτρων ελεύθερο έχει τελειώσει και ο Κριστιάν Γκολομέεβ πλησιάζει τους λιγοστούς Ελληνες απεσταλμένους για να μιλήσει για την κούρσα του και είναι εμφανώς στενοχωρημένος, με τα μάτια βουρκωμένα. Ηθελε ένα μετάλλιο και δεν το κρύβει: «Υπάρχει και χαρά, υπάρχει και απογοήτευση. Σίγουρα το ήθελα το μετάλλιο πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε. Πάντως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, τελικός σε Ολυμπιάδα 50 μέτρο ελεύθερο. Σίγουρα θα ήθελα να δω πως πήγε η κούρσα για να δω τι πήγε λάθος. Γενικά είχαμε πολύ καλή παρουσία όλα τα παιδιά, μία από τις καλύτερες παρουσίες της κολύμβησης σε Ολυμπιακούς».

Μιλάει αργά, με παύσεις, λες και θέλει πρώτα να συνειδητοποιήσει τι έγινε και έχασε το μετάλλιο και μετά να αρθρώσει το λόγο του. «Όταν τερμάτισα, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγε καλά. Είδα σκιές δεξιά και αριστερά μου, είδα τον Μανοντού… και τερμάτισα και έκλεισα τα μάτια μου και είπα μάλλον όχι, μάλλον δεν τα κατάφερα. Θα συνεχίσω για το Παρίσι άλλα τρία χρόνια και ελπίζω εκεί να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα».

Ο Γκολομέεβ έγραψε ιστορία καθώς ισοφάρισε 5η θέση του Σπύρου Γιαννιώτη στα 1.500μ. ελεύθερο το 2004, ενώ είναι ο μόνος Ελληνας που έχει αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας το 2004 και το 1896. «Εχω πολλά να διορθώσω, έχω πολλά να δουλέψω, υπάρχουν ατέλειες, χρειάζεται δουλειά. Ξέρω ότι είναι σπουδαίο αυτό που έχω κάνει, αλλά ήθελα το κάτι παραπάνω» λέει ο πιο γρήγορος Ελληνας κολυμβητής για να προσθέσει: «ο βασιλιάς είναι το 50άρι ελεύθερο και το πιο δύσκολο από όλα. Θέλει υπομονή και επιμονή για να κάνεις το κάτι παραπάνω».

Γκολομέεβ

Πάντως, παρά την πίκρα δείχνει να μην το βάζει κάτω. Αλλωστε το Παρίσι δεν είναι τόσο μακριά… «Θέλω τώρα να ξεκουραστώ, επειδή ήταν δύσκολα τα τελευταία αυτά χρόνια. Μετά πρέπει να κάνουμε ένα καλό κύκλο στα τρία αυτά χρόνια για το Παρίσι και να διεκδικήσουμε εκεί ένα μετάλλιο».

Όπως ομολογεί, δεν παρουσιάστηκε στον τελικό, τόσο φρέσκος όσο θα ήθελε και γι΄αυτό δεν πλησίασε τον χρόνο του ημιτελικού: «Σίγουρα ένιωθα μία κούραση , τα πόδια μου ήταν βαριά. Εδώ έχει πολύ περπάτημα και όλες αυτές τις ημέρες κουράστηκα αρκετά. Το καλύτερο θα ήταν να έρθω εδώ τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα. Είναι λίγο δύσκολο κι όταν έχεις μία κούρσα το πρωί, πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς για να είσαι ενεργοποιημένος, αλλά πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτό».

Τέλος αναφέρθηκε και στον νικητή της κούρσας, τον καταπληκτικό Αμερικανό Ντρέσελ που έφτασε τα τέσσερα χρυσά στο Τόκιο. «Είναι μεγάλος αθλητής, όλοι μας μαθαίνουμε πράγματα από αυτόν, είναι κορυφαίος και του αξίζουν συγχαρητήρια».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα