Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο 36χρονος Ράιαν Λόχτι

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο 36χρονος Ράιαν Λόχτι

bet365

Ο Ράιαν Λόχτι με τα 12 Ολυμπιακά μετάλλια στην κολύμβηση δεν κατάφερε να προκριθεί από τα τράιαλς των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε ο Ράιαν Λόχτι.

Ο 36χρονος Αμερικανός κολυμβητής με τα 12 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα 6 είναι χρυσά, απέτυχε στα 200μ μικτή ατομική (7ος) των τράιαλ των ΗΠΑ να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή θα ήταν η 5η συμμετοχή του αφού ξεκίνησε από την Αθήνα το 2004.

Ο Λόχτι στο συγκεκριμένο αγώνισμα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ (1.54.00) το οποίο σημείωσε το 2011 στη Σανγκάη.

Το σκάνδαλο και η αυτοκτονία

Ο Λόχτι "διέλυσε" τα πάντα στην καριέρα του το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού τιμωρήθηκε με 10μηνο αποκλεισμό λόγω σκανδάλου (κατηγορήθηκε για βανδαλισμό σε βενζινάδικο στο Ρίο μαζί με συναθλητές του και ψεύτικη κατάθεση) ενώ το 2018 θα παραβεί τους κανονισμούς ντόπινγκ και θα "φάει" καμπάνα 14 μηνών.

Από το 2016 έως το 2018 θα χάσει τους περισσότερους χορηγούς του και θα παραδεχτεί πως δεν έχει πια αρκετά χρήματα ενώ πέρασε από το μυαλό του να αυτοκτονήσει.

Τότε είχε παραδεχτεί πως κέρδιζε 1.000.000 δολάρια το χρόνο αλλά ξόδευε αλόγιστα τα χρήματα του μαζί με την σύζυγο του και είχε οικονομικό θέμα μετά από την απόσυρση των χορηγών.

«Απογοήτευσα τους πάντες»

Ο Λόχτι βρήκε τη δύναμη να επανέλθει με στόχο να είναι στο Τόκιο για να "καθαρίσει" το όνομα του. Δεν τα κατάφερε και είπε: «Απογοήτευσα τους πάντες. Δεν είναι ακόμα το τέλος του δρόμου. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θέλω να καταφέρω για την κολύμβηση.

Είτε μέσα στην πισίνα, είτε εκτός, θέλω να κάνω την κολύμβηση σπουδαιότερη.
Θέλω ακόμα να αγωνίζομαι, αλλά δεν ξέρω αν θα συμμετέχω στο επόμενο τράιαλς. Θα είμαι 40 ετών. Θα είναι ακραίο, αλλά θα δούμε. Όλα μπορούν να συμβούν. Μπορεί να νιώθω νεότερος, να επιστρέψω και να είμαι πιο δυνατός από πριν, ποιος ξέρει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα