Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Σε 20 μήνες τρεις διοργανώσεις

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Σε 20 μήνες τρεις διοργανώσεις

bet365

Από τη Βουδαπέστη, στη Φουκουόκα τον Ιούλιο του 2023 και από εκεί στην Ντόχα τον Φεβρουάριο του 2024, με τη FINA να ορίζει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα υγρού στίβου σε διάστημα 20 περίπου μηνών.

Παγκόσμια πρωταθλήματα υγρού στίβου χωρίς ανάσα. Στην Ντόχα από τις 2 έως τις 18 Φεβρουαρίου του 2024 θα φιλοξενηθεί το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, όπως ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία (FΙΝΑ), την Τρίτη (12/7). Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης μέσα σε τρία χρόνια, για την ακρίβεια σε διάστημα 20 μηνών, θα γίνουν ισάριθμα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα αρχικά είχε ανατεθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ για το 2023, μετατέθηκε αποτέλεσμα της αντίστοιχης μετάθεσης του 20ού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα (Ιαπωνία) για τον Ιούλιο του 2023 (14-30/7). To 19o παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βουδαπέστη.

Στην ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας αναφέρεται ότι το Παγκόσμιο της Ντόχα θα λειτουργήσει ως κριτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για τα αθλήματα της πισίνας, ένα ενδεχόμενο πάντως που ήδη συναντά σφοδρές αντιδράσεις σε διάφορες χώρες, καθώς κατά κανόνα τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς δίνονται από το Παγκόσμιο της προηγούμενης χρονιάς.

 

Τελευταία Νέα