Σε κρίσιμη κατάσταση οι τρεις φοιτητές στη Λάρισα (vid)

Gazzetta team
Σε κρίσιμη κατάσταση οι τρεις φοιτητές στη Λάρισα (vid)
Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας οι τρεις νεαροί φοιτητές οι οποίοι μαζί με δύο ακόμη συμφοιτητές τους που έχασαν την ζωή τους, βρέθηκαν χθες το απόγευμα αναίσθητοι σε σπίτι όπου είχαν ανάψει αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου, ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωλυνωμένοι.
Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.
Ημέρα πένθους είναι η σημερινή τόσο για το ΤΕΙ Λάρισας όσο και για την πόλη που παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό, καθώς οι νεαροί είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο και στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, οι δύο έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρείς δίνουν μάχη για να κρατηθούν σε αυτή.
Οι πέντε φοιτητές βρέθηκαν στις 6:30 το απόγευμα από μια φίλη τους, η οποία τους αναζητούσε επίμονα και ζήτησε τη συνδρομή της σπιτονοικοκυράς του σπιτιού όπου διέμεναν οι δύο από αυτούς.
Oταν άνοιξαν την πόρτα αντίκρισαν τους νεαρούς αναίσθητους στο πάτωμα και μια αυτοσχέδια σόμπα να καπνίζει στη μέση του δωματίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε φτιαχτεί από κομμένο παλιό θερμοσίφωνα και μέσα σ' αυτό έκαιγε ένα κούτσουρο.
Στο ΤΕΙ κηρύχθηκε για σήμερα ημέρα πένθους, ενώ οι σοροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στις πατρίδες τους.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έμεναν οι φοιτητές των φοιτητών επιβεβαίωσε ότι δεν είχαν χρήματα για να βάλουν πετρέλαιο.
«Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν», είπε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.
πηγή: newpost.gr