Στα σκαριά συνεργασία της ΕΙΟ με την Καταλανική ομοσπονδία

Newsroom
Στα σκαριά συνεργασία της ΕΙΟ με την Καταλανική ομοσπονδία

bet365

Στενή συνεργασία της Ελληνικής με την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας της Καταλονίας ετοιμάζεται για την διεξαγωγή διεθνών αγώνων από κοινού.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΟ και έφορος Κεντρικής Ελλάδας Λάμπης Τσουκαλάς βρέθηκε στην Βαρκελώνη για να αγωνιστεί σε αγώνα βετεράνων της κλάσης Λέιζερ Στάνταρντ και με την ιδιότητα του παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Καταλονίας Χαβιέ Τόρες Ισάκ και τον αντιπρόεδρο Γιοακίμ Μπαρένις ντε Λάτσα.

Κοινός παρονομαστής της συζήτησης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι όμιλοι Ελλάδας και Καταλονίας με τους χώρους στέγασής τους. Η δε Καταλονία, που είναι τουριστική περιοχή, διαθέτει 102 σωματεία και επειδή υπάρχει σοβαρό θέμα με τις εγκαταστάσεις τους έχουν δημιουργήσει επιτροπή με δικηγόρους και μηχανικούς για να βρεθεί λύση σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι η Καταλονία έχει πληθυσμό κοντά στα 7,5 εκατομμύρια και η κρατική επιχορήγηση στην ολυμπιακή χρονιά ήταν αυξημένη κατά 2 εκατ. ευρώ. Μόνο η Ομοσπονδία της Καταλονίας εισπράττει 4 εκατ. ευρώ και λόγω των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία η επιχορήγησή της ήταν μεγαλύτερη κατά 50%! Οι Καταλανοί, βέβαια, υποστηρίζονται χορηγικά κι από μεγάλες διεθνείς εταιρίες.

Σε πρώτη φάση ο Λάμπης Τσουκαλάς συμφώνησε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ξένης Ομοσπονδίας να γίνουν κι άλλες συναντήσεις και στις δύο χώρες, έτσι ώστε να αποφασιστεί η από κοινού διεξαγωγή αγώνων στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο της Βαρκελώνης και της Αθήνας, καθώς η δημιουργία καμπ και η ανταλλαγή ομάδων.

 

Τελευταία Νέα