Jeep Wrangler: Όχι μόνο σκληρό αλλά και αδιάβροχο (pics & vid)

Gazzetta team
Το αμερικανικό 4Χ4 αντέχει τόσο τη σκληρή μεταχείριση, όσο και το ανελέητο πλύσιμο με πίεση νερού στο αμάξωμα αλλά και στο... εσωτερικό του.

Κανείς δεν θα ζητούσε ποτέ στον υπάλληλο που έχει επιφορτιστεί με την καθαριότητα του αυτοκινήτου του, να χρησιμοποιήσει πίεση νερού για την απομάκρυνση επίμονων λεκέδων από το εσωτερικό του.

Παρότι κάτι τέτοιο θα ήταν γρήγορο και αποτελεσματικό, κανένα αυτοκίνητο από αυτά που γνωρίζουμε δεν μπορεί να αντέξει τόση υγρασία στο εσωτερικό του. Κανένα;

Tο Jeep Wrangler έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό για αυτοκίνητο παραγωγής να έχει αφαιρούμενα μέρη από το αμάξωμα αλλά και αδιάβροχο εσωτερικό, που επιτρέπει στο χρήστη να το πλένει με ιδιαίτερη ευκολία.

Καθώς στο εμβληματικό αυτό μοντέλο της Jeep οι πόρτες, η οροφή και τα πλαϊνά τμήματα της μπορούν να αφαιρεθούν με ιδιαίτερη ευκολία μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ακόμα και το παρμπρίζ αναδιπλώνεται, είναι προφανές ότι πολλά από τα στοιχεία που συνθέτουν το περιβάλλον κίνησης του αυτοκινήτου, μοιραία θα βρουν τη θέση τους και στο εσωτερικό.

Για να μπορεί να απολαύσει κανείς χωρίς έγνοιες το ανοικτό του Wrangler, η Jeep δημιούργησε ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό, αλλά και στις καιρικές συνθήκες εσωτερικό. Το πάτωμα με τις ειδικές υδρορροές στο εσωτερικό επιτρέπει το πλύσιμο απευθείας με νερό, ενώ τα ειδικά σχεδιασμένα στοιχεία του εσωτερικού –συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών συστημάτων- είναι ανθεκτικά στην υγρασία επιτρέποντας στο χρήστη, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, να καθαρίσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ακόμα και μια συσκευή πλύσης με πίεση νερού.

Παρά την εξαιρετική αντοχή, το εσωτερικό του νέου Wrangler κάθε άλλο παρά «Σπαρτιάτικο» μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού εκτός από τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες είναι εφοδιασμένο εκτός των άλλων με το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect, αυτόματο κλιματισμό, αλλά και δερμάτινη επένδυση, η οποία επίσης έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για αυξημένη αντοχή.

Το νέο Wrangler είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις σε τιμές που ξεκινούν από τις 73.200 ευρώ. Μέσω του εμπορικού προγράμματος Jeep Freedom Days προσφέρεται σημαντικό όφελος για τον αγοραστή έως 10.000 ευρώ, 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση 160.000 χλμ. (περιλαμβάνει και οδηγική βοήθεια), καθώς και προνομιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω της FCA Bank με πρώτη δόση το 2021.

Η Jeep δημιούργησε ένα σύντομο video όπου δείχνει ότι ένα πιεστικό νερού αρκεί για να καθαρίσει κανείς το Wrangler του μέσα και έξω. Δείτε το στη συνέχεια.