Το VW Group έλαβε προσφορά για την εξαγορά της Lamborghini

Gazzetta team
Το VW Group έλαβε προσφορά για την εξαγορά της Lamborghini
Πρόταση ύψους 7,5 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Automobili Lamborghini έλαβε το Volkswagen Group

Η εξαιρετική πορεία της Lamborghini τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Όπως αποκαλύφθηκε από το Autocar, στα γραφεία του Group Volkswagen έφτασε πρόταση για την εξαγορά της Automobili Lamborghini, μαζί με τις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Μπολόνια και τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Η πρόταση είναι μη δεσμευτική και έχει ύψος 7,5 δισ, ευρώ.

Η πρόταση κατατέθηκε από την Quantum Group AG, που είναι μια εταιρεία συμμετοχών που εδρεύει στη Ζυρίχη. Εκπροσωπείται από τον Ρέι Σταρκ, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Piech Automotive. Κι αν το όνομα Πιχ σας λέει κάτι, πίσω από την Piech Automotive βρίσκονται ο Άντον Πιχ, που είναι γιος του πρώην Προέδρου του VW Group, Φέρντιναντ Πιχ, και ο Ματίας Μίλερ, πρώην CEO της Porsche. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο αν οι δυο τους εμπλέκονται στην πρόταση εξαγοράς.

Η νεοσύστατη εταιρεία συμμετοχών δημιούργησε μια κοινοπραξία με την εταιρεία επενδύσεων Centricus Asset Management με έδρα το Λονδίνο, με σκοπό να δημιουργήσει αυτό που περιγράφει ως «πλατφόρμα επενδύσεων τεχνολογίας και τρόπου ζωής» με τον τίτλο εργασίας Outlook 2030. Σύμφωνα με το όραμα της Quantum Group AG, η Lamborghini θα καταστεί «αιχμή του δόρατος» για την καινοτομία εφαρμόζοντας νέες «καθαρές» τεχνολογίες.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση

Μαζί με την προτεινόμενη εξαγορά της Automobili Lamborghini, η επιστολή προθέσεων καθορίζει όρους για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Quantum Group AG και του Ομίλου Volkswagen για τις μελλοντικές δραστηριότητες της ιταλικής μάρκας, συμπεριλαμβανομένης μιας πενταετούς συμφωνίας προμήθειας ανταλλακτικών και εξαρτημάτων. Η προτεινόμενη συνεργασία επίσης προβλέπει την κοινή χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας και της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τη δημιουργία ενός Advanced Automotive Innovation Center στη γερμανική πολιτεία της Κάτω Σαξονίας για την ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών.

Η Lamborghni αυτήν τη στιγμή ελέγχεται από την Audi, μετά την εξαγορά της το 1998 από την ινδονησιακή Megatech, σε μια συμφωνία που κόστισε σύμφωνα με πληροφορίες 110 εκατ. δολαρια. Έκτοτε έχει μεγαλώσει και δυναμώσει, με τα έσοδά της την προηγούμενη χρονιά να έχουν ξεπεράσει τα 1,6 δισ. Ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της Quantum Group AG θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τους ανθρώπους του Group VW για να συζητήσουν περαιτέρω τις λεπτομέρειες της πρότασης. Τόσο ο Πρόεδρος του Ομίλου, Χέρμπερτ Ντις, όσο και ο Πρόεδρος της Audi, Μάρκους Ντούσμαν, θεωρείται ότι έχουν γνώση της πρότασης. Η γραμμή του Ομίλου VW, ωστόσο, όπως έχει εκφραστεί από το 2020, είναι ότι η Lamborghini δεν είναι προς πώληση.

Διαβάστε ακόμα

» To Tesla Roadster SpaceX θα είναι... πύραυλος (pic & vid)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!