To Hyundai i20 N των 204 ίππων «βρυχάται»! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η νέα έκδοση επιδόσεων του Hyundai i20 θα ονομάζεται i20 N και όπως ακριβώς συνέβη και με το i30 N, θα στοχεύει στις κορυφαίες κατασκευές της κατηγορίας.

Πονοκέφαλο στην κατηγορία των μικρών GTI θα προκαλέσει η Hyundai με το νέο i20 N. Το μοντέλο που θα κάτσει απέναντι στο Ford Fiesta ST και το Volkswagen Polo GTI θα χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων T-GDI με 204 ίππους και 275 Nm ροπή στρέψης. Η κίνηση θα περνά στον εμπρός άξονα μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν των έξι σχέσεων, ενώ θα διατίθεται και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό για όσους επιζητούν το κάτι παραπάνω, όπως και στο Ford Fiesta ST.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Hyundai τα 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνονται σε 6,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Εξωτερικά θα ξεχωρίζει από τη διπλή εξάτμιση, το νέο, επιθετικό body kit, τις ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, τις ποδιές πλευρικά, τον διαχύτη πίσω και τα μεγάλα φρένα με τους δίσκους των 320 χιλιοστών εμπρός.

Οι δαγκάνες θα έχουν το... απαραίτητο κόκκινο χρώμα με το σήμα N επάνω τους και τα ελαστικά θα είναι Pirelli P Zero, με διάσταση 215/40. Κλασική για την κατηγορία συνταγή θα έχουμε στην ανάρτηση, με γόνατα McPherson στον εμπρός άξονα και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Για την αύξηση της ακαμψίας θα έχουμε μπάρα που θα συνδέει τους θόλους πίσω, ενώ θα συναντάμε και παχύτερες αντιστρεπτικές. Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai.