10.000.000 πωλήσεις για το Toyota RAV4! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
10.000.000 πωλήσεις για το Toyota RAV4! (pics)
Το ιαπωνικό SUV βρίσκεται στην αγορά από το 1994 και κατάφερε να σπάσει ένα πάρα πολύ σημαντικό ορόσημο, αυτό των δέκα εκατομμυρίων μονάδων παραγωγής!

Η Toyota έκανε μια πάρα πολύ τολμηρή κίνηση πίσω στο 1994, όταν παρουσίασε το νέο RAV4. Το μοντέλο είχε το στυλ των SUV σε μια αγορά όπου υπήρχαν μόνο τα σκληροπυρηνικά 4x4 και τα επιβατικά, οπότε ένα... ήπιο τετρακίνητο αυτοκίνητο με εκτός δρόμου ικανότητες αλλά και πολύ καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο, ήταν πολύ σημαντικό νέο. Μετά από πέντε γενιές, το αυτοκίνητο κατάφερε να φτάσει σε έναν πάρα πολύ εντυπωσιακό αριθμό πωλήσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έφτασε η στιγμή που έσπασε το φράγμα των 10.000.000 αυτοκινήτων, αποδεικνύοντας ότι η ιδέα της Toyota τότε, ήταν κάτι περισσότερο από ευφυέστατη. Το Recreational Active Vehicle with 4-wheel drive όπως είναι το πλήρες όνομά του, συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της μεσαίας κατηγορίας των SUV και το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά του σε πωλήσεις σε ολόκληρη την ιστορία του.

Σχεδόν 1 εκ. αυτοκίνητα σε ένα χρόνο!

Κατάφερε να πουλήσει 965.760 αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα 133.184 από αυτά, ήρθαν στην Ευρώπη, όπου και πάλι μιλάμε για έναν αριθμό-ρεκόρ που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ ξανά από το ιαπωνικό SUV. Αυτό που έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση στο Toyota RAV4 πρώτης γενιάς, ήταν ότι είχε ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με πέντε σχέσεις, εφάμιλλο με τα επιβατικά αυτοκίνητα της εποχής. Η αίσθηση «φορτηγού» που είχαν τα τότε 4x4 δεν μπορούσε να συγκριθεί με το σασμάν του RAV4 και κάπως έτσι, ξεκίνησε η φήμη που είχε, ότι είναι ένα αυτοκίνητο που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στα τετρακίνητα «τζιπ» και τα οικογενειακά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!