Ford Mustang Mach-E: Πρώτα Ευρώπη, μετά στις ΗΠΑ! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ford Mustang Mach-E: Πρώτα Ευρώπη, μετά στις ΗΠΑ! (pics)
Η Ford αποφάσισε ότι το εμπορικό λανσάρισμα της νέας Mustang Mach-E θα ξεκινήσει από τη Νορβηγία και στη συνέχεια θα φτάσει σε άλλες αγορές, όπως είναι για παράδειγμα αυτή των ΗΠΑ.

Η Ford ως αμερικάνικη φίρμα, δίνει συνήθως προτεραιότητα στις ΗΠΑ, όταν λανσάρει εμπορικά ένα μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά όμως, στην περίπτωση της Mustang Mach-E, του νέου ηλεκτρικού SUV με τις εντυπωσιακές προδιαγραφές, τα πράγματα αλλάζουν. Η καριέρα της Mustang Mach-E θα ξεκινήσει από τη Νορβηγία! Ο λόγος που οι άνθρωποι της Ford επέλεξαν να δώσουν προτεραιότητα στη συγκεκριμένη χώρα, είναι επειδή η Νορβηγία είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αναλογικά με τον συνολικό όγκο πωλήσεών τους σε ετήσια βάση, τα αποτελέσματα των ηλεκτρικών είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά! Πιο συγκεκριμένα, το 2019 έκλεισε με σχεδόν το ένα στα δύο αυτοκίνητα που πουλήθηκαν εκεί, να είναι ηλεκτροκίνητα! Πέτυχαν, δηλαδή, 42,4% που είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Οπότε, η Ford, αποφασίζει ότι το σημαντικότερο για εκείνη μοντέλο, που μας έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια, θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα από εκεί.

Το εσωτερικό της Ford Mustang Mach-E.

Στην αρχή οι διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι οι First Edition (για περιορισμένες μονάδες), η Premium, η Select και η California Route 1. Η μοναδική έκδοση που δεν θα έρθει μέσα στο 2020 θα είναι η Mustang Mach-E GT, δηλαδή η έκδοση με τον κινητήρα των 465 ίππων και των 830 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται ότι θα φτάσει στις αντιπροσωπείες μέχρι και την άνοιξη του 2021. Σύμφωνα με τη Ford, η κορυφαία Mustang Mach-E θα ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα και θα ταξιδεύει έως και 378 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Στην Μπλε Οβάλ εταιρεία υπολογίζουν ότι περίπου το 30% των πωλήσεων, θα αφορά την έκδοση GT.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!