Πέθανε ο αναβάτης της Moto3 Τζέισον Ντεπασκιέ (vid)

Gazzetta team
Πέθανε ο αναβάτης της Moto3 Τζέισον Ντεπασκιέ (vid)
Ο άτυχος 19χρονος αναβάτης της Moto3 έχασε τη ζωή του μετά το σοβαρό ατύχημα στο Mugello

Όσοι παρακολούθησαν τις κατατακτήριες δοκιμές της κατηγορίας Moto3 στο Mugello συγκλονίστηκαν από το τρομερό ατύχημα στα τελευταία λεπτά, στο οποίο ενεπλάκησαν αρκετοί αναβάτες. Ένας από αυτούς ήταν ο 19χρονος Τζέισον Ντεπασκιέ ο οποίος έπεσε από τη μοτοσικλέτα του στη στροφή 9 και βρέθηκε στη μέση της πίστας αλλά οι Σασάκι και Αλκόμπα που ακολουθούσαν δεν κατάφεραν να τον αποφύγουν.

Αμέσως η ιατρική ομάδα της πίστας έφτασε στο σημείο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ντεπασκιέ. Η κατάστασή του ήταν προφανώς ήδη πολύ σοβαρή και ο νεαρός Ελβετός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Careggi της Φλωρεντίας. Εκεί υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε χειρουργική επέμβαση αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του και ο θάνατός του ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Από το βράδυ του Σαββάτου ήταν γνωστό ότι η κατάσταση του Ντεπασκιέ ήταν πολύ σοβαρή, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Ιατρικό Υπεύθυνο της FIM, Τζιανκάρλο ντε Φιλίπο. Όλο το βράδυ πέρασε χωρίς ενημέρωση και ο πρώτος άσχημος οιωνός ήρθε το πρωί της Κυριακής, όταν η ομάδα του, Pruestel GP, αποσύρθηκε από τον αγώνα της Moto3, όπως έκανε και ο φίλος και μέντοράς του, Τομ Λούθι, από τον αγώνα της Moto2. Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα

» Σοβαρό ατύχημα στη Moto3
» Κουαρταραρό: Αυτή η pole είναι για τον Τζέισον

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!