Κουαρταραρό: Αυτή η pole είναι για τον Τζέισον

Κουαρταραρό: Αυτή η pole είναι για τον Τζέισον
Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha Φάμπιο Κουαρταραρό αφιέρωσε την pole position στο GP Ιταλίας στον τραυματισμένο Τζέισον Ντεπασκιέ.

Μετά από ένα σφοδρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών της Moto 3, ο 20 ετών Ελβετός αναβάτης Τζέισον Ντεπασκιέ διαγνώστηκε με σοβαρά τραύματα από τους γιατρούς της πίστας και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας των κατατακτήριων του MotoGP, ο τέσσερις φορές poleman το 2021 και πρώτος στη βαθμολογία Φάμπιο Κουαρτραρό, αφιέρωσε την επιτυχία του στο συναθλητή του, με την ευχή να έχουν σύντομα καλά νέα για την κατάστασή του.

«Ήταν σχεδόν ένας τέλειος γύρος. Ο καλύτερος που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Τον αφιερώνω στον Τζέισον και ελπίζω όλα να πάνε καλά γι’ αυτόν» δήλωσε ο Γάλλος.

Αναφορικά με τον αγώνα, ο Φάμπιο θα έχει πλέον και αυτός στη διάθεσή του ένα ειδικό σύστημα εκκίνησης, που πρώτη φορά παρουσίασε στο MotoGP η Ducati, κερδίζοντας τεράστιο πλεονέκτημα στα πρώτα μέτρα του αγώνα.

Σύμφωνα με τον Φάμπιο, το σύστημα εκκίνησης της Yamaha λειτουργεί πολύ καλά, παρότι δεν το έχει συνηθίσει ακόμα. «Ελπίζω αύριο να είμαι εγώ ο πρώτος που θα φτάσει στη στροφή. Το σύστημα εκκίνησης λειτουργεί εξαιρετικά, αλλά δεν το έχω ακόμα συνηθίσει 100%. Στις Ducati, τις Suzuki και στις Honda οι αναβάτες είναι πιο εξοικειωμένοι».

Παρά την ατυχία που είχε με το πρόβλημα στο χέρι του και την επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει μετά το GP της Ισπανίας, ο Κουαρταραρό κατάφερε να είναι πρώτος αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, μετά από 5 αγώνες και στην πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης στο Μουτζέλο. Ωστόσο στο κατόπι του, με μόλις ένα βαθμό διαφορά (79 αντί 80), βρίσκεται ο Φραντσέσκο (Πάκο) Μπανάια, ο Ιταλός αναβάτης της Ducati με τον εξαιρετικό ρυθμό φέτος.

Μπορεί ο Μπανάια να μην έχει κερδίσει κανέναν από τους 5 πρώτους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, ήταν στους 3 από αυτούς στο βάθρο και στους υπόλοιπους στις θέσεις 4 και 6, χωρίς καμία εγκατάλειψη.

Καθώς στον αυριανό αγώνα πιθανολογείται η εμφάνιση βροχής, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμα και για επιστροφή στις πρώτες θέσεις του Μάρκ Μάρκεζ, που ακόμα δεν έχει επανέλθει πλήρως από τα συνεχόμενα χειρουργεία που υποβλήθηκε πέρυσι και από το μεγάλο διάστημα αποχής του από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Όπως πάντα αναμένεται να δούμε ένα συναρπαστικό αγώνα, πάντα σε live σχολιασμό, στις 14:45 της Κυριακής 30 Μαΐου, στο gazzetta.gr.

Image credit: MotoGP

Διαβάστε επίσης

Σοβαρό ατύχημα στη Moto3 - upd (vid)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!