GP Ιταλίας QP: Ασταμάτητος Κουαρταραρό

Gazzetta team
GP Ιταλίας QP: Ασταμάτητος Κουαρταραρό
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ιταλίας στο Mugello, παίρνοντας ακόμα μία pole position.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έσπασε με την εργοστασιακή Yamaha M1 τα χρονόμετρα στο Mugello και έγραψε νέο ρεκόρ πίστας με 1:45.187, κατακτώντας την τέταρτη σερί pole position στο 2021. Μάλιστα, τα κατάφερε δίχως να παίρνει slipstream από άλλο αναβάτη. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati. O Ιταλός εντός έδρας ήταν πολύ δυνατός, αλλά έμεινε 0.230s μακριά από τον αναβάτη της Yamaha. O Ζοάν Ζαρκό έκανε έναν εντυπωσιακό τελευταίο γύρο και πήρε τη 3η θέση στη διαδικασία και αύριο θα ξεκινήσει από τη πρώτη σειρά. Οι κατατακτήριες δοκιμές για τον έκτο αγώνα της σεζόν ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικές. Μπορεί να άργησε η διαδικασία να ξεκινήσει λόγω ατυχήματος στην Moto3, αλλά μας χάρισε εντυπωσιακές στιγμές.

Άξιος συγχαρητηρίων είναι ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia. O Ισπανός βελτίωσε την αρχική του εντυπωσιακή προσπάθεια και έγραψε τον 4ο ταχύτερο χρόνο. Ο Τζακ Μίλερ δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος, καθώς έμεινε στην 5η θέση, 0.411 δευτ. μακριά από την pole position και αύριο έχει πολλή δουλειά να κάνει για να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Το χαμόγελο πρέπει να επέστρεψε στην KTM, η οποία κατέκτησε τις θέσεις 6 και 7. Οι Μπραντ Μπίντερ και Μιγκέλ Ολιβέιρα βρέθηκαν για πρώτη φορά και οι δύο στο Q2, μένοντας μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Μάλιστα, η διαφορά μεταξύ τους ήταν μόλις δύο χιλιοστά υπέρ του Μπίντερ.

Οι δύο Suzuki δεν έκαναν ιδιαίτερα καλή εμφάνιση, παίρνοντας τη φτωχή 8η θέση για τον Άλεξ Ρινς και 9η θέση για τον Πρωταθλητή Ζοάν Μιρ. Μεγαλύτερος πρέπει να είναι ο προβληματισμός για τη διαφορά από την Yamaha, η οποία ήταν στα 0.8 δευτ. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι έκλεισε την πρώτη 10άδα του Q2, μπροστά από τις Repsol Honda των Μάρκ Μάρκεθ και Πολ Εσπαργκαρό.

Ο Μάβερικ Βινιάλες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος με την εμφάνιση του στις κατατακτήριες. Στον τελευταίο του γύρο στο Q1 έκανε λάθος και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στο Q2 και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 13η θέση. Απογοητευτική εμφάνιση είχε και ο Τακάκι Νακαγκάμι, ο οποίος θα ξεκινήσει 15ος.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι στον εντός έδρας αγώνα του είχε εφιαλτικές κατατακτήριες. Κάνοντας γύρο την τελευταία στιγμή, βελτίωσε στην επίδοση του και θα ξεκινήσει από την 19η θέση.

Μην χάσετε αύριο στις 14:45 το live του gazzetta.gr για το μεγάλο αγώνα. Σας περιμένουμε.

Αποτελέσματα Q2

Δείτε παρακάτω πώς εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες μέσα από την περιγραφή του gazzetta.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!