MotoGP: Ducati και Pramac μαζί μέχρι το 2024

Gazzetta team
MotoGP: Ducati και Pramac μαζί μέχρι το 2024
Η ομάδα της Pramac θα τρέχει στο MotoGP με μοτοσικλέτες Ducati για ακόμα τρία χρόνια.

Η Pramac Racing ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Ducati πίσω στο 2005. Με το πέρασμα των χρόνων, καθώς ξεκίνησε ως πελατειακή ομάδα, απέκτησε εργοστασιακή υποστήριξη και μοτοσυκλέτες ίδιες με την πρώτη ομάδα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει στην εξέλιξη νέων οδηγών, οι οποίοι προορίζονται για την Ducati.

Ο Τζακ Μίλερ και ο Πέκο Μπανάια αποτέλεσαν αναβάτες της Pramac Racing το 2020, πριν πάρουν προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα. Στο παρελθόν, τόσο ο Ντανίλο Πετρούτσι όσο και ο Αντρέα Ιανόνε είχαν προβιβαστεί από την Pramac και κατέκτησαν νίκες με τα κόκκινα χρώματα.

Ο ιδιοκτήτης της Pramac, Πάολο Καπιτόνι, μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και είχε μόνο καλά λόγια να πει. «Είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει και για τα αποτελέσματα που έχουμε κατακτήσει με την Ducati τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για τα επόμενα τρία χρόνια. Έχουμε δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ducati».

Στο 2021 η ομάδα έχει στο δυναμικό της τον πολύπειρο Ζοάν Ζαρκό και τον rookie Χόρχε Μαρτίν. Οι δύο αναβάτες απολαμβάνουν τα προνόμια της εργοστασιακής υποστήριξης από την Ducati, με τον Ισπανό να έχει κατακτήσει μάλιστα pole position στο GP Κατάρ.

Το εργοστασιακό στάτους της Pramac δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, παρά το γεγονός πως η ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι VR46 όπως όλα δείχνουν θα αγωνίζεται επίσης με μοτοσυκλέτες της ιταλικής φίρμας.

Διαβάστε ακόμα

» Το πρόγραμμα του MotoGP αυτό το τριήμερο

» Ψάχνει ένα καλό αποτέλεσμα στο Mugello o Ρόσι

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!