Κουαρταραρό: «Πίεσα στο όριο»

Gazzetta team
Κουαρταραρό: «Πίεσα στο όριο»
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό μίλησε για την pole position που κατέκτησε στο Le Mans, σε μια αξέχαστη και συναρπαστική διαδικασία κατατακτηρίων.

Ο Γάλλος επέστρεψε μετά από τον πολύ κακό αγώνα στην Jerez, όπου έχασε την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα. Όμως επανήλθε πολύ δυναμικά και στις κατατακτήριες του GP Γαλλίας πήρε την 3η του σερί pole στο 2021.

Οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες, καθώς η βροχή έπαιξε τον ρόλο της. Στο τέλος του Q2 είχε στεγνώσει αρκετά ώστε να βγουν όλοι με σλικ ελαστικά. Ο Κουαρταραρό πίεσε όσο μπορούσε και στον τελευταίο του γύρο κατάφερε να γράφει το 1:32.600 και να πανηγυρίσει την pole.

«Ήταν πολύ καλό που η πίστα ήταν στεγνή στις κατατακτήριες. Το τελευταίο κομμάτι ήταν δύσκολο μόνο στην αρχή. Στον τελευταίο μου γύρο όμως πίεσα στο όριο. Δεν ήξερα πως είχα πάρει την pole position διότι είδα τρεις μηχανές στο parc ferme. Όταν είδα όμως τους μηχανικούς μου ήταν πολύ ωραίο. Σε μικτές συνθήκες όταν πρέπει να αλλάξουμε σε στεγνά ελαστικά δεν είμαστε πολύ άσχημα. Όμως σε μικτές συνθήκες και με βρόχινα ελαστικά δυσκολευόμαστε πολύ, η μοτοσυκλέτα δεν έχει πρόσφυση. Έχω πολλά όμως να μάθω ακόμα στο βρεγμένο. Έχω κάνει μόνο έναν αγώνα πέρυσι και ήταν πολύ δύσκολος. Θέλω κάθε φορά να μαθαίνω περισσότερα».

Η Yamaha δυσκολεύεται ιδιαίτερα σε βρόχινες συνθήκες και αύριο θα ελπίζουν σε στεγνό αγώνα. Όμως μέχρι στιγμής ο καιρός είναι ιδιαίτερα άστατος και στον αγώνα αναμένεται κάτι ανάλογο.

Σας περιμένουμε στις 14:45 για το live του gazzetta για το GP Γαλλίας από το Bugatti Circuit στο Le Mans.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!