MotoGP Γαλλίας QP: O Κουαρταραρό πήρε την 3η συνεχόμενη pole

Gazzetta team
MotoGP Γαλλίας QP: O Κουαρταραρό πήρε την 3η συνεχόμενη pole
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ταχύτερος στο GP της πατρίδας του με τους Βινιάλες και Μίλερ να ακολουθούν

Σε υπόθεση της εργοστασιακής Yamaha εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Γαλλίας, με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να παίρνει για 3η φορά στη σειρά φέτος την pole position και τον Μάβερικ Βινιάλες να τον ακολουθεί στη 2η θέση. Ο Τζακ Μίλερ με την Ducati συμπλήρωσε την 1η σειρά της εκκίνησης, παίρνοντας την 3η θέση.

Ήταν μια ιδιαίτερα συναρπαστική περίοδος, με τις συνθήκες στην πίστα να βελτιώνονται γύρο με το γύρο και τους ταχύτερους χρόνους να σημειώνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στην αρχή του Q2 οι αναβάτες ήταν αβέβαιοι για το τι ελαστικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν και οι περισσότεροι προτίμησαν τα βρόχινα, εκτός από τους Ρόσι και Μορμπιντέλι. Αμέσως όμως κατάλαβαν ότι η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά μετά την μπόρα που είχε πέσει νωρίτερα (στα τελευταία λεπτά του Q1) και έκαναν την αλλαγή σε σλικ.

Στη συνέχεια επικράτησε μια φρενίτιδα, καθώς κάθε φορά που κάποιος περνούσε τη γραμμή του τερματισμού άλλαζε και η κατάταξη. Ο Κουαρταραρό έκανε τον καλύτερο υπολογισμό καθώς ξεκίνησε τον τελευταίο γύρο του 3 δευτερόλεπτα προτού πέσει η καρό σημαία και βρήκε την πίστα στην καλύτερη δυνατή κατάταξη για να πετύχει το χρόνο του.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι με Yamaha θα εκκινήσει από την 4η θέση και δίπλα του θα έχει τον άλλο τοπικό ήρωα, τον Ζοάν Ζαρκό με τη δορυφορική Ducati ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ θα συμπληρώσει τη 2η σειρά της εκκίνησης. Ακολούθησαν οι Τακάκι Νακαγκάμι (Honda), Πολ Εσπαργκαρο (Honda), Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha), Μιγκέλ Ολιβέιρα (ΚΤΜ), Λορένζο Σαλβαντόρι (Aprilia) και Λούκα Μαρίνι (Ducati). Οι δύο τελευταίοι είναι εκείνοι που πήραν το εισιτήριο για το Q2 καθώς ήταν ταχύτεροι στο Q1.

Ο αγώνας της Κυριακής στο LeMans αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί και οι αναβάτες είναι πολύ ανταγωνιστικοί και οι συνθήκες είναι απρόβλεπτες, με τον καιρό να προβλέπεται το ίδιο άστατος με τις προηγούμενες ημέρες.

Μη χάσετε το LIVE του gazzetta.gr που θα ξεκινήσει στις 14:45

Αποτελέσματα Q2

Δείτε παρακάτω πώς εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες μέσα από την περιγραφή του gazzetta.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!