MotoGP: Σοβαρό ατύχημα είχε ο Χόρχε Μάρτιν

Νίκος Γιαννούλας
MotoGP: Σοβαρό ατύχημα είχε ο Χόρχε Μάρτιν
Ο αναβάτης της Pramac Ducati είχε μια έξοδο κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στην Πορτογαλία, χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο ρούκι Χόρχε Μάρτιν είχε μια έξοδο με πολλά χιλιόμετρα στη δεξιά στροφή 7. Η ομάδα του δεν έκανε σαφές πώς συνέβη το ατύχημα, ωστόσο ο Μάρτιν χτύπησε αρκετά και χρειάστηκε άμεσα ιατρική βοήθεια. Αμέσως το FP3 σταμάτησε με κόκκινη σημαία, ενώ οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες Μάρτιν, ο οποίος δεν έχασε τις αισθήσεις του αλλά έπρεπε να μεταφερθεί εκτός πίστας στο ιατρικό κέντρο.

Ο Μάρτιν έχει κριθεί από τους θεράποντες γιατρούς ότι χρειάζεται νοσηλεία για παρακολούθηση και θα χάσει τον αγώνα αύριο. Ο πονοκέφαλος, ένα χτύπημα στο χέρι που μπορεί να διαγνωστεί ως κάταγμα και ένα επίσης στο αστράγαλο, είναι αυτά που τον καθιστούν κληνήρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από τον διοργανωτή του MotoGP, «Ο αναβάτης # 89 Χόρχε Μάρτιν έχει κηρυχθεί ακατάλληλος για οδήγηση, με πόνους στο κεφάλι, στο δεξί χέρι και στον αστράγαλο. Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρικούς ελέγχους». Η ομάδα του ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα καταγμάτων και πως θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις όταν έχουν την πλήρη εικόνα της κατάστασής του. Σίγουρα, ωστόσο, δεν θα συμμετέχει στο υπόλοιπο του αγώνα.

Κρίμα για τον 23 ετών Ισπανό αναβάτη, ο οποίος μόλις δύο εβδομάδες πριν κατάφερε να βρεθεί επικεφαλής στις κατατακτήριες για το Grand Prix της Ντόχα στο Κατάρ και να πάρει την pole. Ο Μάρτιν οδηγούσε τον αγώνα για τους περισσότερους γύρους, ακολουθούμενος από τον συναθλητή του στην Pramac Ζοάν Ζαρκό. Τελικά ωστόσο τερμάτισε τρίτος.

Οι επιδόσεις του Μάρτιν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ντόχα αποτέλεσαν αντικείμενο εγκωμιαστικών δηλώσεων από πολλά μεγάλα ονόματα στο paddock του MotoGP, συμπεριλαμβανομένου του τριπλού παγκόσμιου πρωταθλητή MotoGP και συνπατριώτη του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος παρομοίασε την οδήγηση του Μάρτιν ανάλογη με τη δική του και του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Κέισι Στόνερ.

Στο FP3 είχαμε την επικράτηση της Yamaha, με τους Κουαρτραρό και Μορμπιντέλι να επιτυγχάνουν τους κορυφαίους χρόνους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!