Άλεξ Μάρκεθ: «Η Honda δεν με άφησε να τρέξω ούτε έναν αγώνα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Άλεξ Μάρκεθ: «Η Honda δεν με άφησε να τρέξω ούτε έναν αγώνα»
Πριν καλά καλά μπει στην ομάδα της Repsol Honda, ο Άλεξ Μάρκεθ μεταφέρεται στην LCR Honda από το 2021 και εκφράζει τα παράπονά του, ότι δηλαδή η απόφαση πάρθηκε χωρίς να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από τότε που η Repsol Honda ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τον Πολ Εσπαργκαρό από το 2021. Με δεδομένο ότι ο Μαρκ Μάρκεθ έχει πολυετές συμβόλαιο, αλλά και επειδή ο Ισπανός κυριολεκτικά σαρώνει και δύσκολα βρίσκει αντίπαλο, ήταν σίγουρο ότι ο Άλεξ Μάρκεθ, ο αδερφός του, θα κάτσει ένα χρόνο στην ομάδα και στη συνέχεια, θα υποβοβαστεί στη δορυφορική LCR. Ο Άλεξ Μάρκεθ έκανε τις δηλώσεις για το πόσο «ενθουσιασμένος» ήταν που θα πάει σε νέα ομάδα, όπως... όφειλε, όμως πλέον μιλάει ξανά για το συγκεκριμένο ζήτημα και εκφράζει μερικά παράπονα που θα αποχωρήσει από την εργοστασιακή Repsol.

«Η Honda είναι ομάδα που κερδίζει, κάνει μελετημένες κινήσεις»

«Ήμουν στο σπίτι μου, όπως όλοι αυτή την περίοδο και η κατάσταση ήταν δύσκολη. Η Honda δεν με άφησε να τρέξω ούτε σε έναν αγώνα για να δει τι μπορώ να κάνω, δεν είχα την ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητές μου με μια μοτοσικλέτα του MotoGP. Η αγορά είναι πολύ περίεργη φέτος και πολλοί αναβάτες υπέγραψαν πάρα πολύ νωρίς.

Ήταν περίεργη κατάσταση και για τη Honda καθώς είναι μια ομάδα που κερδίζει και κάθε της κίνηση πρέπει να είναι μελετημένη. Πολλοί θα πουν πολλά, εγώ όμως είμαι χαρούμενος για το τι πρόκειται να γίνει. Η LCR είναι μια επαγγελματική ομάδα και εγώ από την πλευρά μου ήμουν πάντα ανοικτός για τη Honda για να μιλήσουμε. Έχω το στόχο μου, να υπογράψω για δύο χρόνια και είμαι χαρούμενος που θα έχω εργοστασιακό εξοπλισμό. Δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα» είπε ο Άλεξ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!