Στη Honda ο Πολ Εσπαργκαρό

Πέτρος Σηφαλάκης
Στη Honda ο Πολ Εσπαργκαρό
Πλάι στον Μαρκ Μάρκεθ θα αγωνίζεται ο Πολ Εσπαργκαρό από το 2021 και μετά, ύστερα από την πολύ καλή πορεία που είχε με την KTM.

Η Honda Racing Corporation (HRC) ανακοίνωσε ότι από το 2021 η δυάδα των οδηγών της θα είναι ο Μαρκ Μάρκεθ και ο Πολ Εσπαργκαρό. Ο Ισπανός μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην KTM θα αλλάξει στρατόπεδο και θα τρέχει στην ίδια ομάδα με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο χρόνων. Στο ενεργητικό του έχει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Moto2 και από το 2006, έχει εκκινήσει 104 φορές στη μεγάλη κατηγορία. Η Honda, αλλά και ο Πολ Εσπαργκαρό απέφυγαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Οι υπόλοιπες «εσωτερικές μετακινήσεις» που θα γίνουν στη Honda θα είναι η «μεταγραφή» του Άλεξ Μάρκεθ, αδερφού του Μαρκ Μάρκεθ στην LCR Honda και η αποχώρηση του Καλ Κράτσλοου από την HRC. Ο Τακάκι Νακαγκάμι θα παραμείνει στο ρόστερ της Honda και η μετακίνηση του Άλεξ Μάρκεθ στην LCR θα γίνει με την υποστήριξη της εργοστασιακής ομάδας, σε επίπεδο αγωνιστικού εξοπλισμού και τιμ. Για τη σεζόν του 2020 που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες θα έχουμε τον Άλεξ Μάρκεθ με τον Μαρκ Μάρκεθ στις δύο σέλες των εργοστασιακών Honda.

Ο Άλεξ Μάρκεθ δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που ανανεώνω το συμβόλαιό μου με τη Honda. Αυτή η ομάδα μου έδωσε την ευκαιρία μου στο MotoGP και είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στην LCR Honda από το τέλος του 2020, που θα βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα και σε ένα περιβάλλον με τρομερή εμπειρία στο MotoGP. Θέλω να ευχαριστήσω την HRC για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και την ευκαιρία που μου δίνει για να συνεχίσω στην οικογένεια της Honda. Θα δουλέψω σκληρά για να αποδείξω ότι έκαναν καλά που ήταν αισιόδοξοι για εμένα. Τώρα εστιάζω στην εκκίνηση της χρονιάς στη Χερέθ και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!