Ιανόνε: «Κρίθηκα αθώος αλλά μου έδωσαν ποινή»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιανόνε: «Κρίθηκα αθώος αλλά μου έδωσαν ποινή»
Ο Ιταλός πιλότος αντιδρά στην απόφαση του δικαστηρίου να του απαγορεύσει τη συμμετοχή σε αγώνες για 18 μήνες, την ώρα που αναγνώρισε ότι ήταν αθώος.

Ο Αντρέα Ιανόνε τιμωρήθηκε με βαριά «καμπάνα» πριν από μερικές ημέρες από την αθλητική δικαιοσύνη. Ο Ιταλός της Aprilia στο MotoGP βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία της WADA, σε τεστ ντόπινγκ που του έκαναν, όμως οι αρχές αναγνώρισαν ότι δεν μπορεί να έγινε άμεση λήψη αλλά μάλλον την έλαβε από κάποια τροφή, λόγω του ελάχιστου ποσοστού που υπήρχε στον οργανισμό του. Αν και κρίθηκε αθώος, λοιπόν, του επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών, οπότε δεν θα μπορεί να τρέχει στο MotoGP μέχρι και τα μέσα Ιουνίου του 2021. Ο ίδιος ο Ιανόνε, έγραψε την εμπειρία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλα αλλάζουν σε 1"»

«Έχουν περάσει μήνες από τότε που αυτή η στενάχωρη ιστορία έχει ξεκινήσει. Πρέπει να ομολογήσω ότι κάθε ημέρα έμοιαζε με έτος. Το ότι κρίθηκα αθώος σίγουρα δεν με ικανοποιεί. Επειδή, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας αθλητής που κρίνεται αθώος τιμωρείται με 18 μήνες αποκλεισμό την ίδια στιγμή. Παρά τις στιγμές που υπέφερα επειδή πήρα ένα απαίσιο μονοπάτι που δεν διάλεξα, αποφάσισα να κάνω το κάθε μου βήμα αθόρυβα. Η αθόρυβες στιγμές που υπέφερα όμως, έκρυψαν μέχρι στιγμής όλα όσα έμαθα από αυτή την υπόθεση. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Κέρδισα όμως και μερικά πράγματα από αυτή την ιστορία. Όπως την αγάπη σας, μαζί με την καλύτερη ικανότητα αξιολόγησης των ανθρώπων και των γεγονότων, με μεγαλύτερη ωριμότητα. Έτσι ακριβώς. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, σήμερα είμαι πιο ώριμος από ποτέ και γνωρίζω την αγάπη σας. Δεν με αφήσατε ποτέ, με συνοδεύσατε σε κάθε στιγμή σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι.

Για αυτό και θα αντιμετωπίσω το μέλλον μου, έχοντας πάντα στο μυαλό μου στιγμές από αυτή την εμπειρία. Θα προσπαθήσω να κρατήσω τη δύναμη που είχα και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τους άλλους. Ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν μαζί μου και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους φίλους μου, την οικογένειά μου και ειδικότερα στον πατέρα μου. Επίσης, στην ομάδα της Aprilia και τον Μάσιμο Ριβόλα, αλλά και σε όλους τους χορηγούς μου που δεν με εγκατέλειψαν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!