Tότο Βολφ: « Το πρόβλημα ήταν η θερμοκρασία των ελαστικών»

Gazzetta team
Ο Τότο Βολφ αποκάλυψε ότι η Mercedes δεν κατάφερε να λύσει τον γρίφο της σωστής θερμοκρασίας των ελαστικών στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Τουρκίας, τόνισε όμως ότι η ομάδα πήρε το μάθημά της και ότι αυτό θα την κάνει ακόμη δυνατότερη.

Το Γκραν Πρι Τουρκίας δεν ταιριάζει στις Mercedes, καθώς ήταν η πρώτη φορά εφέτος που δεν κατέκτησε ένα από τα δύο μαύρα μονοθέσια την Pole position στις κατατακτήριες δοκιμές κάποιου αγώνα. Μάλιστα ο Χάμιλτον θα ξεκινήσει αύριο έκτος και ο Μπότας ένατος, εκτός και αν υπάρξουν ανατροπές στη συνέχεια της ημέρας εξαιτίας ποινών που ενδέχεται να επιβληθούν σε κάποιους οδηγούς λόγω παραβίασης των κανονισμών για τις κίτρινες σημαίες στο Q1 των δοκιμών.

Εκτός παραθύρου θερμοκρασίας

Γιατί είχαν ωστόσο οι δύο Mercedes τόσο μέτριες επιδόσεις στην Κωνσταντινούπολη; Ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ, έδωσε την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα και δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Sky’’ τα εξής: «Η μεγάλη πρόκληση ήταν να φέρουμε τα ελαστικά σε σωστή θερμοκρασία. Αυτό δεν το καταφέραμε επί της ουσίας ποτέ. Και όταν δεν βρίσκεσαι μέσα σε αυτό το παράθυρο, τότε δεν έχεις και καθόλου πρόσφυση».

Για πρώτη φορά προβλήματα

«Το ζητούμενο είναι, πώς θα τα ζεστάνεις. Βασικά ήμασταν πάντα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν αρκετά καλοί, ώστε να διατηρούμε τις θερμοκρασίες σχετικά χαμηλά, ιδιαίτερα των πίσω ελαστικών. Και αυτό δεν εξελίχθηκε για εμάς σήμερα σε πλεονέκτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολφ. Πάντως ο Αυστριακός διέκρινε και κάποια θετικά στοιχεία σε αυτή την μέτρια εμφάνιση της Mercedes και υπογράμμισε ότι ήταν «μία καλή ημέρα για εμάς για να μάθουμε. Είναι ο πρώτος αγώνας, όπου κάτι δεν πήγε καλά. Θα βγούμε ακόμη δυνατότεροι από αυτό».