Racing Point: «Λάθος ενημερωμένη η Renault»

Πέτρος Σηφαλάκης
Racing Point: «Λάθος ενημερωμένη η Renault»
Η ομάδα της Racing Point απαντά στην κίνηση που έκανε η Renault, στην ένσταση που έγινε δηλαδή και τονίζει ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να είναι νόμιμη.

Η τελευταία «φωτιά» που έχει ξεσπάσει στη Formula 1 έχει να κάνει με τη Renault και τη Racing Point, όπου η πρώτη «κατηγορεί» τη δεύτερη πως έχει πάρει το περσινό μονοθέσιο της Mercedes και τρέχει στη φετινή χρονιά χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές. Αφορμή ήταν η έκτη και έβδομη θέση που πήραν οι πιλότοι της Racing Point, αποτέλεσμα καλύτερο από του Ντάνιελ Ρικιάρντο της Renault που περιορίστηκε στην όγδοη θέση. Οι αγωνοδίκες αποδέχτηκαν την ένσταση της Renault και ερευνούν το ζήτημα της Racing Point.

Έκαναν κατάσχεση σε ορισμένα εξαρτήματα των ροζ μονοθεσίων και ζήτησαν από τη Mercedes να τους στείλουν τα αντίστοιχα του περσινού τους αυτοκινήτου προκειμένου να εξεταστεί ο «βαθμός συγγένειας» που έχουν. Η Racing Point με τη σειρά της κατηγορεί τη Renault ότι κάνει λάθος και ότι δεν είναι σωστά ενημερωμένη. Ισχυρίζεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει σαν βάση τις ιδέες της Mercedes όμως έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι νόμιμοι, καλύπτοντας όλους τους κανονισμούς.

«Συνεργαστήκαμε πλήρως με τη FIA πριν την έναρξη της σεζόν»

«Η ομάδα της BWT Racing Point είναι πολύ απογοητευμένη που βλέπει ότι μπαίνουν ερωτηματικά στα αποτελέσματα του Γκραν Πρι Στυρίας. Είναι μια λανθασμένη και ελλειπώς ενημερωμένη διαμαρτυρία. Όλοι οι ισχυρισμοί για αδικήματα από μέρους μας απορρίπτονται σθεναρά και η ομάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή των κανονισμών στα γεγονότα.

Πριν την εκκίνηση της σεζόν η ομάδα συνεργάστηκε πλήρως με τη FIA και αντιμετώπισε ικανοποιητικά όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση σχεδιασμού του RP20, του αυτοκινήτου για το 2020. Η ομάδα είναι πεπεισμένη ότι η διαμαρτυρία θα απορριφθεί μόλις παρουσιαστεί η απάντηση» ήταν η επίσημη ανακοίνωση της Racing Point για το συγκεκριμένο γεγονός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!