Ένσταση για τη νομιμότητα της Racing Point από τη Renault!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ένσταση για τη νομιμότητα της Racing Point από τη Renault!
Νέα... μάχη ξεσπά στη Formula 1 και αυτή τη φορά έχει να κάνει με τη Renault και τη Racing Point, όπου η πρώτη «κατηγορεί» τη δεύτερη ότι πήρε αυτούσιο το περσινό μονοθέσιο της Mercedes.

Φέτος τις Racing Point τις ονομάζουν «ροζ Mercedes» (Pink Mercedes) και αυτό γιατί το μονοθέσιο της ομάδας, έρχεται σχεδόν αυτούσιο από τη Mercedes. Πήραν, δηλαδή, το περσινό αυτοκίνητο των ασημένιων βελών! Αυτό φαίνεται και από τις επιδόσεις της ομάδας. Στο Γκραν Πρι της Στυρίας τερμάτισαν στην έκτη και την έβδομη θέση ενώ δείχνουν γενικά ότι είναι πολύ γρήγορες, προβληματίζοντας τις υπόλοιπες ομάδες της μεσαίας κατηγορίας. Για αυτό και η Renault προχώρησε σε ένσταση.

Η Racing Point από την άλλη δικαιολογείται λέγοντας ότι παρακολουθούσε εδώ και καιρό τις τεχνικές της Mercedes στο κομμάτι της αεροδυναμικής, απλώς δεν είχε το budget για να υλοποιήσει τις μελέτες της. Η ένσταση της Renault έγινε για να ερευνηθεί η νομιμότητα της Racing Point αφού υπάρχει παράγραφος στους κανονισμούς, που λέει ότι μια ομάδα θα πρέπει να εξελίσσει μόνη της κάποια από τα βασικά μέρη του μονοθεσίου.

Η Renault υποστηρίζει ξεκάθαρα με την απόφασή της ότι η Racing Point δεν ολοκλήρωσε μόνη της την εξέλιξη του αυτοκινήτου της και για αυτό βλέπουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Στην αναφορά της μιλάει για συγκεκριμένα μέρη του αγωνιστικού και οι αγωνοδίκες προχώρησαν σε κατάσχεση αυτών των μερών από το μονοθέσιο του Σέρχιο Πέρεθ για να τα αναλύσουν. Επίσης ζήτησαν από τη Mercedes να τους δώσει τα αντίστοιχα κομμάτια της W10, του περσινού της αυτοκινήτου δηλαδή που πήρε το πρωτάθλημα του 2019, ώστε να κάνουν ανάλυση και να δουν κατά πόσο τα δύο κομμάτια είναι... ίδια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!